Lepšega dne kot je bila sreda 4. februarja si organizatorji res niso mogli zamisliti, pa čeprav je dan prej tako kot celo Slovenijo, tudi Krajnsko Goro zasul sneg. Rodil se je prekrasen sončen dan v pravi zimski idili. Toda kranjskogorski smučarski delavci so takorekoč preko noči dodobra pripravili veleslalomsko progo, da smo lahko izvedli to naše prvo smučarsko tekmovanje. Prav tako so se v dobrih pogojih po beli strmini smučišča Brsnina prvikrat z monoski smučko spustili tudi tisti naši člani, ki jih privlači vijuganje po belih pobočjih. Verjetno bodo to naši bodoči rekreativni ali celo tekmovalni smučarji. To še posebej velja za Boruta Severja, ki je prvikrat sedel v monoski, se nekaj časa »lovil,« nato pa se ob asistenci že podal na vlečnico in se spustil po blagi in lepo urejeni strmini Brsnine. Prve uspešne kristjanje je opravil tudi Boštjan Ceglar.

 

 

Tekmovalci so se pod vodstvom trenerja smučarske invalidske reprezentance Bojana Kavčiča po veleslalomski progi spustili kar nekajkrat, najboljši skupen rezultat pa je določil prvega veleslalomskega zmagovalca za pokal ZPS. Ob odsotnosti naših najboljših veleslalomistov Žige Breznika in Gala Jakiča, ki tekmujeta v Evropskem pokalu, je pokal ZPS osvojil Edo Ješe, drugi je bil Gregor Gračner, tretji pa Matjaž Ćerne.

 

Tekmovale so tudi naše spremljevalke iz Visoke šole za zdravstvo Mateja, Irina in Neža ter smučarke iz smučarskega kluba iz Radovljice Tanja, Andreja in Manca. Zmagala je Mateja, druga je bila mama našega tekmovalca Matjaža Marta Černe, tretja pa Neža.

 Po končanem tekmovanju in preizkusnih vožnjah so se vsi udeleženci belega invalidskega »cirkusa« zbrali v hotelu Larix, kjer so slovesno podelili prvi pokal ZPS in vse povprek analizirali prve rezultate in vtise prvega tekmovalnega dne in demonstracijskih voženj. Trener Bojan Kavčič je na video posnetku pokazal tudi vožnje tekmovalcev in opozoril na napake, ki jih tekmovalci največkrat ponavljajo.

Tekmovanje je spremljala tudi Gorska reševalna služba iz Kranjske Gore, našemu prvemu smučarskemu dogodku pa so nekaj pozornosti posvetili tudi mediji.

 

Več na ZPS

Print Friendly, PDF & Email