Rezultati 5.2.2009 – Veleslalom 

Rezultati 4.2.2009 – Slalom

Rezultati 3.2.2009 – Slalom

 

 

V švedskem mestecu Solleftea se je z včerajšnjo svečano otvoritvijo začel Zimski paraolimpijski svetovni pokal (Solleftea Winter Paralympic World Cup). Tekmovanj v alpskem smučanju, biatlonu, teku na smučeh in hokeju na ledu se udeležuje 350 športnic in športnikov invalidov iz 26 držav sveta. Slovenske barve na tem velikem tekmovanju zastopa reprezentant in kandidat za paraolimpijske igre v Vancouver-ju 2010, Gal Jakič. 

 

 

Na včerajšnji uvodni preizkušnji v slalomu je naš reprezentant zasedel 18. mesto. Zmagal je avstrijski reprezentant Andreas Kapfinger. Na današnji tehnično zahtevni slalomski progi, pa je bil Gal Jakič 19. Zmago so znova slavili Avstrijci, tokrat je zlato osvojil Philipp Bonadimann. 

 

 

V četrtek in petek bosta na sporedu Zimskega paraolimpijskega svetovnega pokala še dva veleslaloma, na katerih pričakujemo dobre uvrstitve, kljub izredno težkim vremenskim pogojem (temperatura okoli – 20 stopinj Celzija). Zimski paraolimpijski svetovni pokal se bo uradno zaključil 8. februarja.

 

Foto:  Vjeran Švaić

Print Friendly, PDF & Email