Tretji tekmovalni dan na Evropskem prvenstvu v golbalu se je za Slovenijo odvijal precej dramatično. Po dopoldanskem porazu proti Belgiji (6:9), so si popoldan opomogli in za las premagali Španijo (5:4).

Trener More pripoveduje:

»V prvi današnji tekmi smo popolnoma odpovedali v obrambi. V prvih dveh minutah smo prejeli 5 golov, od tega štiri iz igre. Res ne vem, kaj se nam dogaja, a po takšnih nerazumljivih napakah v obrambi, se res ni moglo dobro končati. Tekmo proti Belgijcem smo izgubili z 9 : 6.

V drugi tekmi polni nervoze na obeh straneh, smo vseskozi vodili, Španci pa so nas vedno ujeli. Zmagoviti gol smo dosegli dobrih 30 sekund pred koncem in zmagali s 5 : 4. Jutri bomo proti Švedom poskušali izboriti sobotni polfinalni nastop.«

Foto: Studio Livita

Danes jih torej čaka odločilna tekma s Švedsko za napredovanje v polfinale. Po trenutni razvrstitvi ima edino Litva zagotovljen sobotni nastop. Po šestih tekmah vodi s 15 točkami. Za sobotni nastop pa se borijo še štiri ekipe – Slovenija (12 točk, 6 tekem), Belgija (12 točk, 5 tekem), Španija (10 točk, 6 tekem) in Švedska (9 točk, 5 tekem). Današnji obračun med Belgijo in Švedsko bo nekoliko razjasnil položaj, vse ekipe pa čaka še 7. tekma, ki bo najboljše štiri povedla v sobotni polfinale.

Tekma s Švedsko bo ob 15. uri

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email