Danes je bil za mnoge ekipe evropskega prvenstva v golbalu zelo napet in naporen dan. Po današnjih tekmah se najboljše štiri ekipe uvrstijo v sobotni polfinale. Litva s tem ni imela težav, saj si je nastop zagotovila že z zadostnimi zmagami v prejšnjih tekmah, Slovenija, Španija, Švedska in Belgija pa so si mesto morale še izboriti. Jutranja tekma med Belgijo in Švedsko (5:7) se ni izšla v našo korist in zmaga nad Švedsko je bila pogoj za nastop v polfinalu.  

Trener pripoveduje:

“V današnji tekmi proti Švedom smo igrali tako kot na dveh pripravljalnih turnirjih. Koncentrirano v obrambi, z raznovrstnimi meti v napadu. V prvih štirih minutah smo povedli s 3 : 0 in vse je kazalo na našo lahko zmago. Nato se je našemu centru primerila napaka, ki se izkušenemu igralcu golbala zgodi enkrat na leto. Izgubil je orientacijo in Švedi so ne krivi, ne dolžni, dosegli zadetek. In nato se enega! Vendar slabih dveh minut naše ekipe se ni bilo konec. Švedi so imeli celo priložnost, da s kazenskim strelom celo izenačijo, a njihov najboljši strelec ni izkoristil lepe priložnosti. Po time out-u smo se zbrali in spet igrali koncentrirano in posledica tega sta bila še dva zadetka do polčasa.

V drugem polčasu ni bilo zadetkov in tekmo smo rutinirano pripeljali do konca. Sedaj smo v polfinalu in v soboto dopoldne nas čakajo vedno neugodni Španci. Drugi polfinalni par je Litva – Švedska.”

 

Rezultati po sedmih tekmah:

Litva 18, Slovenija 15, Španija 13, Švedska 12, Belgija 12, Madžarska 6, Danska 4 in Nemčija 3. 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Print Friendly, PDF & Email