Golbalisti so na evropskem prvenstvu v golbalu v Münchnu osvojili končno drugo mesto. Odličen rezultat so dosegli z odlično igro proti Španiji v polfinalu in malo manj dobro igro v finalu proti Litvi. Litva velja za najmočnejšo ekipo tega prvenstva in to se je s končnim rezultatom tudi potrdilo. Slovenijo so premagali s 14 : 4.

Besede trenerja:

“V polfinalni tekmi proti Španiji smo po zaostanku z 0 proti 1, nato v minuti povedli z 2 :1. Bilo je precej nervoze na obeh straneh, kar so bolje izkoristili Španci in do polčasa spet povedli s 3:2. V drugem polčasu smo izenačili s prvim strelom. Od takrat naprej pa smo igrali res dobro, predvsem v obrambi in popolnoma nadigrali, drugače zelo mlade in perspektivne Špance. Enostavno niso zdržali visokega ritma in raznovrstnih metov naših fantov. Končni rezultat tekme je bil 8:4.
V finalu proti Litvi pa od prvega meta, ko smo prejeli zadetek, enostavno nismo bili dorasli odlični ekipi Litve. Njihovi raznovrstni udarci, predvsem skakajoče žoge, so bili za naše, v obrambi bistveno premalo potrpežljive igralce , nerešljiva uganka. Poskušal sem tudi z menjavami, a se kaj dosti ni spremenilo.Prednost litvancev je rasla iz minute v minuto. Končni razultat je bil 14 : 4. Z uvrstitvjo sem lahko zadovoljen, saj srebrna medalja ni kar tako. Ostaja pa res grenak priokus, da smo zelo, zelo poceni in na zelo naiven način izgubili finale.”

Print Friendly, PDF & Email