Kranj, 15. decembra (STA) – V pokritem olimpijskem bazenu v Kranju so danes predstavili bazensko dvigalo, ki je namenjeno invalidom in osebam z motnjami v motoričnem razvoju. Kot je na predstavitvi povedal direktor Zavoda za šport Kranj Branko Fartek, je s tovrstnim dvigalom vstopanje v vodo ter izstopanje iz nje enostavno in hitro, ravnanje z njim pa
preprosto.

Nova bazenska pridobitev bo tako po besedah direktorja invalidom ali osebam z motnjami v motoričnem razvoju ter njihovim spremljevalcem v veliko pomoč pri vadbi plavanja. Ob tem je poudaril, da so kupili premično dvigalo, ki ga bodo lahko uporabljali tudi na drugih bazenih. Dvigalo lahko dviguje oziroma spušča osebe, težke do 120 kilogramov.

Vrednost investicije je znašala 7400 evrov, pri čemer je 5000 evrov prispevala Nova KBM – Nova Kreditna banka Maribor, 2400 evrov pa Zavod za šport Kranj.

Župan mestne občine Kranj Damijan Perne pa je dejal, da ga takšni trenutki, ko “omogočajo skupini ljudi, ki je prikrajšana zaradi določenih bolezni, še posebej veselijo”. Mestna občina po njegovih besedah skuša poskrbeti za čim boljše pogoje tako za športne aktivnosti kot drugje.

Pozdravil in zahvalil se je za donacijo, ki po njegovih besedah pomeni lep način sodelovanja med gospodarstvom na eni strani in občino na drugi. Kot je dejal, gre za zgleden primer skupnega sodelovanja. Obenem pa ga zelo veseli, da so z dvigalom še izboljšali ponudbo centra ter tako razširili krog tistih, ki se bodo športno udejstvovali. Izrazil je upanje, da bo “stvar odlično služila svojemu namenu”.

Print Friendly, PDF & Email