Za največje veselja v slovenskem taboru je na 7. mednarodnem turnirju v namiznem tenisu za invalide Thermana Open 2010 poskrbela Andreja Dolina, ki je v kategoriji 4 posamezno nepričakovano osvojila prvo mesto in zlato medaljo. Njen uspeh je v kategoriji 3 s srebrom dopolnila Mateja Pintar.
»Ne morem verjeti, da mi je uspelo po nekoliko slabši igri v disciplini open, pa tudi predtekmovanje posamezno ni obetalo nič dobrega.Vesela sem, da se je v četrtfinale uvrstila tudi naša mlada Barbara Meglič, s katero sva potem sicer morali igrati medsebojni dvoboj za polfinale, vendar je tudi tokrat odigrala dobro in rezultat je bil 3:1 zame. Gladki zmagi s 3:0 v polfinalu proti Nadi Matić iz Srbije in v finalu proti Jordanki Al Azzam Fatemah, me nista pustili ravnodušno. Mojega uspeha je bil vesel tudi trener Gregor Škafar skupaj s pomočnikom Damijanom Lazarjem«, je svoje misli vidno ganjena strnila naša najboljša v Laškem Andreja Dolinar.
Mateja je po odličnih igrah v predtekmovanju in tudi v nadaljevanju večkrat stisnila zobe ob bolečinah v zapestju igralne roke, ki jo spremlja že nekaj časa in bo zahtevala celo operativni poseg. Vzdržala je vse do finala, kjer pa je morala s 3:0 priznati premoč Švedinji Anni Carin Ahlquist.
»Poškodba zapestja me spremlja že nekaj časa, vendar se nisem želela odpovedati turnirju na domačem terenu in ob srebrni medalji sem pozabila na vse težave in bolečine«, ni skrivala zadovoljstva naša najboljša namiznoteniška igralka Mateja Pintar, ki jo danes skupaj z Andrejo čaka še ekipni nastop.
Nekoliko je razočaral moški del slovenske odprave, saj se nobenemu od njih ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja.
Danes v se turnir nadaljuje s predtekmovanji ekipno, zaključil pa se bo s finali jutri, v soboto 8. maja 2010.

 Fotogalerija…

{gallery}slike/100507_lasko_peter{/gallery}

 

Foto: Peter Dolenc

 

Print Friendly, PDF & Email