Laško, 07. maja (STA) – Na odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu za invalide so danes v Laškem opravili s prvo polovico ekipnih dvobojev. V sobotno nadaljevanje, ko se bodo igralci borili za medalje, sta se uvrstili dve slovenski ekipi.

Foto: Dolenc Peter

V kategoriji 4-5 za ženske sta se v izločilne boje uvrstili Mateja Pintar (kategorija 3) in Andreja Dolinar (4), ki sta najprej s 3:0 premagali mešano ekipo Francije in Hrvaške (3 in 4). Potem pa tesno še jordansko ekipo, odločilno peto igro je dobila Dolinarjeva proti stari znanki Al Azzam Fatemah, ki jo je premagala že v finalu med posameznicami. v soboto, ko se bo začel boj za najvišja mesta, bosta tekmici slovenske zasedbe predstavnici mešane hongkonško-avstralske ekipe, Wong Pui Yi – Catherine Morrow.

V četrtfinale sta napredovala tudi Bojan Lukežič in Ivan Lisac (kategorija 3). V sobotnih odločilnih bojih za medalje bosta njuna prva tekmeca Korejca Jeyoung Joong-il in Kim Jeon-seok.

Drugi slovenski predstavniki so tekmovanje končali že po današnjem prvem dnevu ekipnih bojev: Primož Kancler in Andrej Žnidar v kategoriji 4 ter dve mešani slovenski ekipi, Barbara Meglič v paru z Norvežanko Solveig Chemthjell in Jolanda Belavič z madžarsko predstavnico Bettino Biscsak.

Že v četrtek se je za Slovenijo zelo uspešno končal posamezni del turnirja Thermana Open 2010. Andreja Dolinar je v svoji kategoriji osvojila prvo mesto, Mateja Pintar pa drugo. V Laškem na enem največjih turnirjev za invalidne namiznoteniške igralce nastopa 288 športnikov iz 37 držav, kar je rekordna udeležba na dosedanjih sedmih turnirjih.

Print Friendly, PDF & Email