S tekmovanjem ekip se je v Laškem zaključil 7. mednarodni turnir v namiznem tenisu za invalide Thermana Open 2010. V četrtfinale se je uspelo uvrstiti ženski ekipi v postavi Andreja Dolinar (4) in Mateja Pintar (3) v združeni kategoriji 4-5 ter moški ekipi Bojan Lukežič in Ivan Lisac v kategoriji 3. Slovenca nista imela možnosti proti svetovnima prvakoma Tomasu Pinasu in Miguelu Rodrigezu Iz Španije, ki sta na koncu osvojila tudi zlato medaljo.
Uspešnejši je bil naš ženski par Andreja in Mateja, čeprav sta nastopali dve kategoriji višje. V prvem nastopu sta premagali mešani par iz Hong Konga in Avstralije, potem pa v polfinalu izgubili proti Aleni Kanovi iz Slovaške in Valerii Zorzeto iz Italije. Po ogorčenem boju sta nato s 3:2 v tekmi za tretje mesto premagali ekipo Jordanije in tako zlati medalji Andreje v kategoriji 4 in srebrni Mateje v kategoriji 3, dodali še ekipno bronasto v kategoriji 4-5 in tako Sloveniji v Laškem priborili komplet medalj.
»Morda se sliši čudno, vendar sem posebej vesel prav zadnje, bronaste ekipne medalje naših dveh najboljših igralk na tem turnirju. S tem sta dokazali, da se vztrajno delo in treningi slej kot prej obrestujejo in lahko optimistično pričakujemo njun nastop na jesenskem svetovnem prvenstvu v Koreji«, je svoje misli na kratko strnil glavni trener Gregor Škafar, pritrdil pa mu je tudi pomočnik Damijan Lazar.
Na turnirju v Laškem je bilo podeljenih 39 kompletov medalj predstavnikom iz kar 28 držav. Najuspešnejši so bili Francozi z 22 medaljami, od tega 7 zlatimi, 6 srebrnimi in 9 bronastimi, sledijo Španci s 6 zlatimi medaljami, Švedi na tretjem mestu so jih skupaj osvojili 10 (5 zlatih, 3 srebrne, 2 bronasti) itd.
Med posamezniki so kar štirje tekmovalci osvojili zlate medalje v disciplini open, posamezno in ekipno. Pri ženskah na invalidskih vozičkih je to uspelo Švedinji Ani Carin Ahlquist, pri moških Švedu Tommyju Urghaugu. Med tistimi, ki tekmujejo stoje, sta bila najboljša Olga Komleva iz Rusije in Jose Manuel Ruiz iz Španije.

Print Friendly, PDF & Email