Zaradi premočnega vetra in visokih valov so organizatorji svetovnega veslaškega pokala morali odpovedati prvi uradni štart posadk invalidov. Tako bo petkov spored izredno natrpan in še posebno naporen za invalide, saj bodo najprej ob 14.45 izvedli odpovedane kvalifikacije, potem pa od 17.45 dalje še repesaže in polfinala.
Poročali smo že, da je v sredo Dejan Fabčič uspešno prestal zahtevne klasifikacijske preglede, v četrtek je to uspelo še Mojci Tomažin in Borutu Pervanji. Tako se lahko prične projekt priprav na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto prav tako na Bledu. Še večji izziv pa je leto 2012, ko bo veslanje drugič na programu paraolimpijskih iger.
Veslaška zveza Slovenije kot organizator letošnjega svetovnega pokala se izredno trudi, da bi se športniki čim bolje počutili in poskuša zagotoviti maksimalne pogoje tudi za veslače invalide. Vsekakor je to dobra popotnica za prihodnje leto, ko bo Mala Zaka še bolj »pokala po šivih« in ko bodo prvič med svetovno elito tudi slovenske posadke invalidov.

Fotografije: Alenka Peterc
{gallery}slike/100528_vesljanje_bled{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email