Dogodki na svetovnem veslaškem pokalu na Bledu se odvijajo s takšno naglico, da jim je težko slediti. Tako so včeraj izpeljali celodnevni program rednih posadk, četrtkove odpovedane kvalifikacije za posadke invalidov ter v poznem popoldnevu še redni program polfinalov in repesažev za invalide.
Današnji dan se je pričel izredno vzpodbudno za šport invalidov, saj so na sestanku vodij ekip potrdili sklep, da bo svetovno veslaško prvenstvo leta 2011, ki bo obenem kvalifikacijski nastop za PAOI London 2012, na Bledu tako za neinvalide kot invalide. To je nov mejnik na področju športa invalidov, ki ga bo ZŠIS-POK prav gotovo dodobra izkoristila za priprave slovenskih posadk.
Dobra novica pa je včeraj prišla tudi iz urada predsednika države dr. Danila Türka, da si bo danes med 13.30 in 17. uro skupaj s soprogo Barbaro Miklič Türk ogledal nekaj polfinalov rednega programa, posebej pa še finale posadk invalidov. Ob tej priložnosti se bo srečal s peščico posameznikov, ki delajo za potrebe invalidov na Bledu v času svetovnega pokala ter z vsemi tremi slovenskimi kandidati za nastop na SP naslednje leto.
Letošnji slogan svetovnega veslaškega pokala »Čas je za Bled« bomo za svetovno prvenstvo 2011 dopolnili s »Čas je za slovensko veslanje invalidov«.

 

Print Friendly, PDF & Email