Vreme je tudi danes krojilo program na svetovnem veslaškem pokalu na Bledu. Močno deževje je za nekaj časa prekinilo nastope, kar pa ni zmotilo peščice posameznikov, ki na tem tekmovanju delajo za invalide in bodočih slovenskih veslačev med invalidi. Prav njim je v največjem nalivu namenil posebno pozornost predsednik republike dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk. Predviden je bil ogled štartov posadk invalidov, vendar je bilo tekmovanje prekinjeno prav v času njegovega obiska, zato se je z njimi v prijetnem pogovoru zadržal kar pod priročnim šotorom ob pomolu. Izrazil je vso priznanje organizatorju letošnjega svetovnega pokala Veslaški zvezi Slovenije, ki je združila tekmovanje obeh kategorij športnikov z željo, da bi do takih integracij prihajalo v bodoče tudi pri  drugih športih in da bi bila športu invalidov v prihodnosti dana večja medijska pozornost.
Dejan Fabčič se je v imenu vseh zahvalil z besedami: »Smo pravi privilegiranci. Pripadla nam je velika čast, da smo bili deležni takšne pozornosti predsednika države, še preden smo karkoli dosegli. To je za nas velika motivacija in potrudili se bomo, da bomo zaupanje Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja in širše javnosti tudi upravičili. Hvala vsem, ki ste omogočili to današnjo srečanje«.
Član organizacijskega komiteja svetovnega pokala Branko Mihorko je predsednika podrobneje seznanil s sestavami veslaških posadk invalidov in ga povabil na Paraolimpijske igre 2012 v London.

Print Friendly, PDF & Email