V Zagrebu se je začelo Svetovno prvenstvo v streljanju za invalide. Hrvaški organizatorji so otvoritev prvenstva opravili v središču Zagreba, na trgu Bana Jelačića in ob prisotnosti predsednika mednarodnega paraolimpijskega komiteja, Sira Philla Cravena. Tekmovanja se udeležuje 247 strelcev iz 43 držav. Med njimi je tudi sedem članska slovenska reprezentanca. Svojo pripravljenost bodo z najboljšimi strelci na svetu primerjali Franc Pinter – Ančo, Dušan Rupar, Srečko Majcenovič, Gorazd Franček Tiršek ter Damjan Pavlin. Ekipo skupaj s pomočnikom Kosmač Alešem vodi trenerka Polona Sladič. Svetovno prvenstvo v Zagrebu je še pomembnejše, saj prvi dve mesti v posamezni disciplini pomenita tudi neposredno mesto za paraolimpijske igre v Londonu 2012.


Že takoj prvi tekmovalni dan je bila na vrsti slovenska »paradna« disciplina, zračna puška stoje (R1) v kategoriji SH1. V tej disciplini je namreč Slovenija po zaslugi Franc Pinterja – Anča, od leta 1994 osvojila že osem medalj, od tega štiri paraolimpijske. Tudi tokrat so bila pričakovanja visoka, vendar pa se tokrat ni izšlo.
Franc Pinter – Ančo se je z rezultatom 585 kot zadnji uvrstil v finale osmih najboljših strelcev po rednem delu tekmovanja. Z drugim najboljšim finalom je Ančo sicer napredoval na 7. mesto, kaj več pa zaradi zaostanka 6 krogov ni bilo mogoče. Kljub vsemu je tudi to odličen dosežek.

Dušan Rupar je s 571. krogi osvojil 29. mesto in z izpolnjeno MQS normo dosegel svoj cilj.
Prvenstvo v Zagrebu je za slovenske tekmovalce posebno tudi zaradi bližine Slovenije, kar je omogočilo, da so tako na otvoritvi kot na tekmovanju naše spodbujali domači navijači.

Rezultate si lahko ogledate na spletni strani tekmovanja.

Razpored za prihodnje dni:
Torek 20.7.2010: med 9h in 12.20: Franc Pinter – Ančo MK 3×40
Sreda 21.7.2010: med 9h – 13h: Damjan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek, Srečko Majcenovič: R4 (zračna stoje), finale 14h
Sobota 24.7.2010: med 9h – 12h: Damjan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek, Srečko Majcenovič: R5 (zračna leže), finale 13h,  vsi: padajoče tarče

 

{gallery}slike/100719_SP_STRELSTVO_ZAGREB{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email