Tretji tekmovalni dan Svetovnega prvenstva v streljanju v Zagrebu sta nastopila oba strelca v kategoriji SH1 (strelci, ki lahko samostojno držijo
orožje) in sicer v disciplini zračna puška leže. V 60 strelih je kar šest strelcev od 71 – ih doseglo absoluten rezultat 600 krogov, za preostali dve mesti v finalu osmih strelcev pa se je z dodatnimi petimi streli (t.i. shoot – off) pomerilo pet strelcev, ki so dosegli 599 krogov. Zopet so svojo premoč pokazali korejski strelci z dvojno zmago pred predstavnikom Velike Britanije.

Franc Pinter – Ančo je z zanj solidnim rezultatom 597 krogov osvojil 24. mesto, Dušan Rupar pa je s 593 krogi zadel nekoliko manj od pričakovanj in osvojil 45. mesto.
Pinter je po tekmi opravil tudi trening z MK puško, s katero ga jutri čaka nastop v kraljevski strelski disciplini – 3 x 40 strelov.

Bliža se tudi prvi nastop naše ekipe v kategoriji SH2 (strelci, ki ne morejo samostojno držati orožja in zato uporabljajo posebno stojalo), kjer se bodo Tiršek Gorazd Franček, Majcenovič Srečko in Pavlin Damjan po jutrišnjem uradnem treningu v četrtek soočili z izredno konkurenco. Ob tem pa nas veseli zlasti dejstvo, da bo kljub več kot dvomesečni odsotnosti zaradi zloma noge, nastopil tudi Damjan Pavlin.

Rezultati današnjih nastopov

Print Friendly, PDF & Email