Gal Jakič, alpski smučar invalid in udeleženec lanskoletnih Paraolimpijskih iger v Vancouverju se vrača v Kanado. Tokrat se bo pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja  (IPC Alpine Skiing) pomeril v hitrih disciplinah NORAM v Kimberleyu Alpine Resortu.

Slovenski reprezentant je danes odpotoval v Kanado iz Winter Parka, Colorado, ZDA, kjer sicer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem svetovno najboljših tekmovalno-trenažnih zimskih centrov NSCD (National Sport Center for Disable). 

V četrtek, 10.2. in v petek, 11.2. bo na sporedu uradni trening smuka. V soboto, 12.2. pa organizatorji tekmovanja želijo izpeljati dva smuka, v nedeljo, 13.2. pa še dva superveleslaloma. Po tekmovanju v Kimberleyu, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park. Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi NORAM v Park City, USA (9.-12.3.) v slalomu in veleslalomu. Sezono pa namerava zaključiti z nastopom na odprtem državnem prvenstvu ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer v vseh petih disciplinah (DH,SG,SC,GS in SL).

Print Friendly, PDF & Email