Gal Jakič, slovenski reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskoletnih Paraolimpijskih iger v Vancouverju, je v četrtek in petek (10. in 11.2.) v Kimberleyu Alpine Resortu v Kanadi opravil uradna treninga v smuku in s startno številko 44 zasedel 12. ter 13. mesto. Tekmovanja NorAm v hitrih disciplinah, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) se udeležuje 48 tekmovalcev iz 12 držav sveta.

V soboto, 12.2. je Gal Jakič, v močni mednarodni konkurenci s štartno številko 40, nastopil kar v dveh smukih, prvi z začetkom ob 10.30 in drugi ob 12.30 uri po lokalnem času. V nedeljo, 13.2. pa se je pomeril še na dveh superveleslalomih (Rezultati 1, rezultati 2).

Po tekmovanju v Kimberleyu, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park, Colorado, ZDA, kjer sicer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi severno-ameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem, svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru NSCD (National Sport Center for Disable).  Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi NorAm v Park City, USA (9.-12.3.) v slalomu in veleslalomu. Sezono pa namerava zaključiti z nastopom na odprtem državnem prvenstvu ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer v vseh petih disciplinah (DH,SG,SC,GS in SL).

Print Friendly, PDF & Email