Po izrednih uspehih našega edinega reprezentant v alpskem smučanju invalidov, udeleženca lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouverju, Gala Jakiča v veleslalomu (5. in 6. mesto), ter največjega uspeha v zgodovini alpskega smučanja invalidov, ko je zasedel fantastično 2.mesto v slalomu na strminah olimpijskega in paraolimpijskega Park City-ja v ZDA, se je severnoameriška tekmovalna karavana (NorAm) preselila na strmine Alyeske na Aljaski.

Žal pa je Gal Jakič tekmovanje začel neuspešno. Kljub solidni uvrstitvi na uradnem treningu smuka, kjer je zasedel 14.mesto, tekmovanja v tej disciplini ni končal zavoljo padca. Pri tem si je poškodoval nos in ramo. Po zdravniškem pregledu se je, kljub poškodbi odločil nadaljevati tekmovanje v vseh ostalih štirih disciplinah. V superveleslalomu, ki je na sporedu že jutri, superkombinaciji, veleslalomu in slalomu.

Tekmovanja na Aljaski, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja  (IPC Alpine Skiing) se udeležuje 32 tekmovalcev iz 9 držav sveta. Zmagal je Američan Chris Devlin Young, pred Jasminom Bamburom iz Srbije, tretji pa je bil Američan Tyler Walker Lawler Stephenom.

Print Friendly, PDF & Email