Slovenska golbal reprezentanca, ki se te dni mudi v turški Antalyi na kvalifikacijskem turnirju, je izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Pristala je na končnem devetem mestu. Najboljše štiri ekipe se bodo neposredno uvrstile na paraolimpijske igre London 2012.

Današnjo odločilno tekmo proti zelo močni reprezentanci Švedke so izgubili z 8:16. Žal je bila zmaga v boju s Švedi nujni pogoj za nadaljevanje tekmovanja.

Trener More o včerajšnji tekmi z domačini Turki: “Igrali smo s Turki in rezultat je bil 5 :5 (2 : 5). V prvem polčasu smo začeli dobro in rezultat je bil do 5. minute 0 :0.
Na obeh straneh smo videli obilo dobrih močnih in raznovrstnih strelov. Vmes smo zastreljali tudi kazenski strel. Nato so prišle tri slabe minute naših fantov in sodnikov in rezultat je bil zelo hitro 4 : 0 za domačine. Vendar to fantov ni zmedlo. Še naprej so igrali hrabro, odločno in izid do polčasa znižali na 2 : 5. V drugem pa pravi napad na Turke, ki so se panično branili. Plod naše dobre in raznovrstne igre v napadu in koncentrirane obrambe je bil tudi izenačujoči zadetek v zadnji minuti tekme. Za samo zmago nam je zmanjkala kakšna minuta. Sem pa vesel, da so tokrat fantje res igrali dobro, koncentrirano in s kančkom sreče bi si vsekakor zaslužili zmago.”

Kljub temu, da slovenska reprezentanca ni uspela priti v nadaljevanje tekmovanja, zanje še vedno obstaja pot v London. Oktobra bo na Danskem evropsko prvenstvo. Mesto na paraolimpijskih igrah dobi prvouvrščena država. Če se je država prvakinja že kvalificirala na lanskem svetovnem prvenstvu ali kvalifikacijskem turnirju sedaj v Turčiji, potem mesto priprade naslednji.

Print Friendly, PDF & Email