Po dvodnevnih posameznih dvobojih na 8. mednarodnem turnirju v namiznem tenisu Slovenia Open Thermana Laško 2011, so znani vsi nosilci medalj. Daleč najuspešnejša država je Kitajska, ki je osvojila kar 16 medalj, od tega osem zlatih, pet srebrnih in tri bronaste, sledijo pa Francozi s štirimi zlatimi, dvema srebrnima in tremi bronastimi.
Slovenci so prvič na turnirjih v Laškem ostali brez posameznih medalj, zato nekoliko več pričakujejo od ekipnih nastopov. Dobro sta začeli Mateja Pintar (3) in Andreja Dolinar (4) v kategoriji 4. S 3:0 sta najprej premagali mešani par Brazilije in Turčije, nato pa še z enakim izidom par iz Srbije Popadič-Matrovič. Zmago je dosegla tudi Jolanda Belavič v kategoriji 9-10 skupaj z Italijanko Beviacqua, saj sta rusko-nemško navezo premagali s 3:1.

Nekoliko manj uspešni so bili ostali pari s slovensko zasedbo. Tako je Barbara Meglič skupaj s Francozinjo Sirgand najprej s 3:1 izgubila proti srbski navezi Popadič-Mitrovič, nato pa še s 3:0 proti mešanemu paru Brazilija-Turčija. Brez možnosti za zmago sta bila Bojan Lukežič in Ivan Lisac v kategoriji 4 proti Brazilcu Knafu in Izraelcu Gevi. Samo za informacijo, njuna tekmeca imata trenutno na svetovni jakostni lestvici skupaj 10.604 točke, zato poraz s 3:0 ni bil presenečenje. Tudi Primož Kancler v kategoriji 3 v paru z Rusom Korovinom ni imel velikih možnosti proti Avstrijcema Krammingerju in Dollmanu in rezultat je bil 3:1 v korist slednjih.
Jutri, 6. maja se bosta že ob 9. uri Jolanda in njena partnerka pomerili z enim najmočnejših parov, Kitajkama Qian Yang in Chunxiao, nič lažje delo pa ne čaka ob 15. uri Bojana in Ivana, ko bosta loparje prekrižala prav tako s tekmovalcema iz Kitajske Ping Zhaonom in Panfeng Fengom. Slednji je aktualni paraiolimpijski in svetovni prvak. Ob 9. uri čaka nastop tudi Primoža Kanclerja, ob 11. uri Matejo in Andrejo, ob 15. uri pa še enkrat Jolando in Primoža.
Kdaj se bo nocoj tekmovanje zaključilo je nemogoče napovedati, saj je prišlo do izredno težke tehnične napake v športni dvorani Tri Lilije. Odpovedalo je dvigalo, s katerim prihaja preko 180 tekmovalk in tekmovalcev na invalidskih vozičkih do prizorišča tekmovanj v prvem nadstropju.

Print Friendly, PDF & Email