Današnji dopoldanski nastopi v nadaljevanju ekipnih tekmovanj po skupinah so se za Slovence pričeli dokaj uspešno. Primož Kancler je v kategoriji 3 skupaj z Rusom Aleksejem Korovinom zabeležil zmago s 3:0 proti ekipi iz Italije.. Z rezultatom 3:0 sta zmagali tudi Mateja Pintar in Andreja Dolinar v srečanju s slovensko-francoskim parom Barbara Meglič, Monique Sirgand. Je pa z enakim izidom morala priznati premoč Jolanda Belavič skupaj z Italijanko Paolo Bevilacgua v kategoriji 9-10 proti izvrstnima Kitajkama Qian Yang-Chunxiao Haou.

V popoldanskem nadaljevanju je za največje presenečenje poskrbel Primož Kancler, saj sta skupaj z Rusom Korovinom premagala špansko dvojico Rodrigez – Pinas s 3:1 in se tako uvrstila v četrtfinale. Žal ju že danes ob 19. uri čaka verjetno najmočnejša ekipa na turnirju, Kitajca Panfeng Feng-Zhao Ping, ki sta pred tem s 3:0 premagala Bojana Lukežiča in Ivana Lisca. Jolanda Belavič je skupaj z italijansko partnerko proti poljski navezi Karolina Pek in Dajana Jasteebska izgubila s 3:1 ter s tem zaključila nastope v Laškem.  

V jutrišnji polfinale, ki bo na sporedu ob 9. uri,  sta se kot zmagovalki svoje skupine v  kategorije 4 uvrstili Mateja in Andreja. Njuni tekmici bosta  vedno neugodni Srbkinji Borislava Perič-Rankovič in Nada Matič. Drugi polfinalni par je Joyce Oliveira Brazilija-Hatice Duman Turčija proti Kitajkama Miao Zhang-Ying Zhou. Slednja je kot aktualna paraolimpijska in svetovna prvakinja ter vodilna na svetovni lestvici tudi najuspešnejša udeleženka turnirja v Laškem, kjer  je že osvojila zlato posamezno medaljo v kategoriji 4. Zhangova pa je bila posamezno srebrna.

» V Laškem je konkurenca v ženski kategoriji 4 izredna. Tu je ob že omenjenih Kitajkah prisotnih še šest najboljših iz deseterice svetovne lestvice. Glede na to, da je Mateja nižje kategorije (3), je uvrstitev naše ekipe v polfinale velik uspeh. Ob ugodnem razpletu igre se lahko ob 13. uri nadejamo slovensko kitajskega finala«, je po koncu ekipnih dvobojev komentiral glavni trener slovenske reprezentance Damijan Lazar.

{gallery}slike/110506_Lasko_3{/gallery}

Print Friendly, PDF & Email