Na svetovnem pokalu v streljanju v mestu Alicante je za slovenskimi  strelci izvrsten dan. V dopoldanskem delu so v disciplini R4 – zračna  puška stoje, nastopili vsi trije slovenski strelci v kategoriji SH2,  Damjan Pavlin, Tiršek Gorazd in Majcenovič Srečko. Majcenovič si je s  fantastičnimi 600 krogi (njegov osebni rekord) pred finalom delil drugo  mesto, Tiršek si je s 599 krogi delil tretje do četrto mesto, medtem ko  je bil Pavlin s 597 krogi med ostalimi štirimi od osmih finalistov.
Tako Majcenovič kot Tiršek sta finale začela odlično, vendar je  Majcenovič po nekaj strelih popustil, medtem ko je Tiršek že po petem  strelu prišel v vodstvo. Tam je ostal tudi po 9. strelu, ko je zadel  skoraj usodnih 9,7 krogov. Kljub temu se je zbral še za zadnji finalni  strel in z zadnjim strelom 10,5 potrdil zmago s prednostjo 0,3 kroga  pred Avstralcem Bradleyem. Majcenovič je zasedel 4. mesto, Pavlin pa 8.

Še bolj kot zmaga je pomembno dejstvo, da je Tiršek s to zmago osvojil  prvo neposredno kvoto za Slovenijo za Paraolimpijske igre v Londonu  2012.

Slovenski strelci so zmagali tudi ekipno, kjer so z izvrstnimi 1796  krogi kar za 7 krogov premagali Avstralijo. Gre tudi za nov neuradni  svetovni rekord, uradnega nosi ravno naša ekipa iz evropskega prvenstva  v Suhlu leta 2007 (1792 krogov).

V poznih popoldanskih urah nastop čaka še Franca Pinterja, ki bo  nastopil z MK puško 3×40, v eliminacijah za uvrstitev na jutrišnjo  glavno tekmo, ki pa ne bi smela biti vprašljiva.

 

 

Print Friendly, PDF & Email