Jutri bo pod vodstvom glavne trenerke državne reprezentance Andreje Razlag in njene pomočnice Silve Razlag v Sarajevo odpotovala osemčlanska delegacija, ki se bo potegovala za čim boljše uvrstitve na drugem Svetovnem prvenstvu za slepe in slabovidne v kegljanju.

Pred štirimi leti je v Košicah na Slovaškem naslov svetovne prvakinje z neverjetnim svetovnim rekordom 785 podrtih kegljev v ženski kategoriji B3 osvojila Marija Fras, Jakob Vodušek pa je v moški kategoriji B2 dodal srebrno medaljo. Svetovnemu rekordu Frasove se je na lanskem evropskem prvenstvu približal reprezentančni kolega Marjan Žalar, z rezultatoma 762 in 770 si je priboril naslov evropskega prvaka. V slovenski reprezentanci tokrat ni nobenega debitanta. Najmanj izkušenj ima Sašo Kajtna v kategoriji B2, ki pa je na lanskem prvem evropskem prvenstvu z uvrstitvijo v finale dosegel velik uspeh.

»Konkurenca na evropskih in svetovnih prvenstvih je iz leta v leto večja. Vsekakor veliko pomenijo tudi izkušnje, ki jih ima večina naših tekmovalcev. Marija Fras je edina, ki je sodelovala na vseh dosedanjih dvanajstih evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Po številu prvenstev ji sledita Marjan Žalar in Matej Žnuderl (11), vendar slednjega letos ni v reprezentanci. Jakob Vodušek in Mitja Žalar sta jih  zbrala po 7, Miro Rus 6 itd. Verjamem, da se bo tradicija slovenskih uspehov nadaljevala, saj se od leta 2002 dalje še nikoli nismo vrnili brez medalje«,
je optimistična glavna trenerka Andreja Razlag, ki bo v Sarajevu ob trenerskih obveznostih opravljala še funkcijo vodja slovenske delegacije, predsednice podkomiteja za kegljanje pri IBS-i ter direktorja Svetovnega prvenstva. Slednjo funkcijo ji je zaupal organizator svetovnega prvenstva, Zveza slepih in slabovidnih Bosne in Hercegovine.

Fotografije reprezentance v kegljanju                                                                          

Print Friendly, PDF & Email