Organizatorji Svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu so skupaj z nekaterimi podjetji in organizacijami ob največjem športnem dogodku letos v Sloveniji, pripravili kar nekaj spremljevalnih aktivnosti. Teh ne bo manjkalo v času samega tekmovanja, nekatere pa je možno obiskati že sedaj. Tako je od 6. julija v blejski galeriji DEVA na ogled razstava 50-ih keramičnih predmetov, delo španskega slikarja, grafika in kiparja Pabla Piccasa. Galerija je od ciljnega stolpa v Veliki Zaki oddaljena dobrih 10 minut hoje.

Začel se je tudi že 21. Okarina Etno Festival, ki bo gostil nekaj izvirnih in zanimivih glasbenih skupin iz vsega sveta. Med drugimi bo v soboto, 3. septembra ob 20.30 uri v Športni dvorani Bled nastopil Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi.

V večernih urah bodo od 1. do 4. septembra na Grajski plaži potekali zanimivi dogodki, kar povedo že naslovi nekaterih kot je »Sprosti se in rit ti bo sledila«, »Odtrgani petki«, »Vročica sobotne noči«…

Od 18. avgusta do 5. septembra bo v Športni dvorani Bled razstava o zgodovini Bleda in veslanja na Bledu.

Pošta Slovenije je izdala 120.000 priložnostnih znamk z motivi SP, ki jih je že možno kupiti na vseh poštah v Sloveniji. Njihova nominalna vrednost je 0,92 evra, kupiti pa jih bo možno tudi v času SP v ciljni areni Velike Zake na Bledu.

Banka Slovenije je izdala zbirateljske srebrnike in zlatnike, prav tako z motivi SP Bled 2011. Nominalna vrednost srebrnika je 30 evrov, prodajna 40, nominalna vrednost zlatnikov pa 100 evrov, prodajna 260. Kupiti jih bo mogoče na vseh bankah od 22. avgusta dalje.

Print Friendly, PDF & Email