SVETOVNO PRVENSTVO V DVORANSKEM BALINANJU – BOCCIA, Belfast, Irska, 18. – 26.8.2011
Od 18.8 do 26.8.2011 bo v Belfastu potekalo svetovno prvenstvo v dvoranskem balinanju-Boccia. Za Slovenijo bodo pod vodstvom trenerja Izidorja Izija Janca nastopili v ekipni in posamezni konkurenci Fabio Rizzi, Boris Sever, Natalie Finkšt in Štefanija Peklar. Lani  se je svetovno prvenstvo v dvoranskem balinanju-Boccia odvijalo v Lizboni. Naši reprezentanti niso posegli po najboljših mestih, vendar je sodelovanje na tekmovanju bila odlična popotnica za nadaljnje priprave in nastope.

Uradna spletna stran prvenstva

 

MEDNARODNO PRVENSTVO V ATLETIKI – CZECH OPEN 2011, Olomuc, Češka, 19.8. – 21.8.2011
Odprto prvenstvo Češke se bo tako kot lani odvijalo v mestu Olomuc od 19.8. do 21.8.2011. Tudi tokrat bodo nastopili za slovensko reprezentanco invalidov v atletiki pod taktirko trenerke Romane Kuhar in Sebastijana Groska naslednji tekmovalci: Tatjana Majcen-Ljubič, Tanja Cerkvenik, Henrik Plank, Jože Flere in Uroš Jurečič. Štiri peresna deteljica cilja na dodatno izboljšanje rezultatov v suvanju krogle, metu diska, kopija in kija. 

Uradna spletna stran prvenstva 


SVETOVNO PRVENSTVO V VESLANJU, Bled, Slovenija, 28.8 – 04.09.2011
Od 28. do 04.09.2011 bo potekalo na Blejskem jezeru svetovno prvenstvo v veslanju. Prvič se bodo na istem prvenstvu skupaj z veslači predstavili tudi invalidi. Slovenska reprezentanca invalidov bo s pomočjo glavnega trenerja Vladimirja Megliča veslala v mešanem dvojcu v postavi izkušenih športnikov, Mojce Tomažin in Dejana Fabčiča. To svetovno prvenstvo je tudi prva možnost, da naš mešani dvojec poseže po dobrih rezultatih, ki bi jih popeljali na paraolimpijske igre v London.
 Uradna Spletna stran prvenstva

 

SVETOVNO PRVENSTVO V ŠPORTNEM RIBOLOVU ZA INVALIDE, Boretto, Italija, 28.8 – 3.9.2011
Svetovno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide se bo izvajalo v provinci Reggio Emilla Boretto v kanalu z imenom “Fiuma Mandria” od 28.8. do 3.9.2011.  Slovensko reprezentanco v športnem ribolovu invalidov sestavljajo tekmovalci Rudolf Centrih, Boštjan Javernik, Franc Štefanič, Željko Mavrič in Borislav Zejnulovič ter vodja odprave Jure Hochkraut, glavni trener Petar Dimitrovski in pomočnik trenerja Miroslav Matijašeč. Na svetovnem prvenstvo v Franciji lani so naši ribiški reprezentanti v postavi Boštjan Javernik, Rudolf Centrih, Karel Zimšek, Franc Štefanič, Željko Mavrič in Branko Zelič osvojili ekipno 5.mesto. . Za medaljo jim je zmanjkalo le dve točki oz. 190g. Upamo, da bo dobra vaba in s tem tudi dober ulov naših najboljših v športnem ribolovu na svetovnem prvenstvu, ki sledi.

 

Print Friendly, PDF & Email