Svetovno prvenstvo na Bledu bo po številu sodelujočih posadk invalidov rekordno.

Med 68 sodelujočimi državami jih bo kar 26 imelo tudi posadke invalidov in sicer so to: Avstralija, Belorusija, Brazilija, Estonija, Francija, Grčija, Hong Kong, Izrael, Irska, Italija, Južnoafriška republika, Japonska, Kanada, Kitajska, Koreja, Madžarska, Nemčija, Nova Zelandija, Poljska, Portugalska, Rusija, Španija, Ukrajina, Velika Britanija, Združene države Amerike in prvič tudi Slovenija.

V vseh petih kategorijah posadk invalidov bodo sodelovali samo veslači iz Rusije. V vseh štirih kategorijah paraolimpijskega programa bodo sodelovale posadke iz petih držav in sicer iz Belorusije, Francije, Kitajske, Poljske in Ukrajine. Tako kot Slovenija, bo z eno posadko invalidov sodelovalo še devet držav: Estonija, Grčija, Hong Kong, Irska, Južnoafriška republika, Madžarska, Nizozemska, Portugalska in Španija.

Število posadk po posameznih kategorijah:

– ASW1x – ženski enojec 13
– ASM1x – moški enojec 17
– TAMix2x – dvojni dvojec 14
– LTAMix4+ – četverec s krmarjem paraolimpijskega (POI) programa 16
– IDMix4+  – četverec s krmarjem, ni na programu POI  4

Skupaj 64 posadk invalidov s 158 tekmovalkami in tekmovalci.

V kategoriji TAMix2x, kjer nastopa tudi slovenska posadka, bodo tekmovale še posadke iz Avstralije, Belorusije, Francije, Grčije, Izraela, Italije, Japonske, Kitajske, Poljske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine in Združenih držav Amerike.

Print Friendly, PDF & Email