Da je svetovno prvenstvo tik pred vrati pove podatek, da je na Bledu že kar nekaj posadk. Prvi so pripotovali veslači iz Nove Zelandije, ki imajo tudi posadko invalidov v kategoriji moškega enojca. V petek, 19. avgusta prihaja najštevilčnejša odprava Kitajske, ki bo skupaj štela kar 80 članov, sodelovali pa bodo tudi s posadkami vseh štirih paraolimpijskih kategorij. V petek prihajajo na Bled še Američani, med drugim tudi s posadkami treh paraolimpiskih kategorij. Do konca tedna, to je do 20. avgusta, bodo na Bledu dejansko vse reprezentance, ki bodo pričele že neuradne treninge.

Slovenska reprezentanca dvojnega dvojca v postavi Mojca Tomažin in Dejan Fabčič, se jim bo pridružila v torek, 23. avgusta, saj bo šele takrat na Bled pripeljan tekmovalni čoln. Njun glavni trener dr. Vladimir Meglič, ki obenem opravlja eno najodgovornejših nalog na SP kot direktor prvenstva, bo na Bled odpotoval že v petek, 19. avgusta.

 

{boncko}/110819_Ljubljanica_veslanje/{/boncko}
Foto: Jana Čander

 

Skupaj bo na SP nastopilo 455 posadk s 1217 tekmovalci, od tega 391 rednih posadk s 1059 tekmovalci in 64 posadk invalidov s 158 tekmovalci. Svetovno prvenstvo na Bledu bo s  64 posadkami invalidov rekordno glede udeležbe na dosedanjih svetovnih veslaških prvenstvih, ki se vedno odvijajo istočasno na enem mestu za invalide in neinvalide.

Print Friendly, PDF & Email