Nastop slovenskega dvojnega dvojca med posadkami invalidov se nezadržno bliža.  Začetek kvalifikacij za posadke invalidov bo v ponedeljek, 29. avgusta  od 9.30 do 11. ure.

V kategoriji TAMix2x, kjer nastopata slovenska veslača Mojca in Dejan, bodo nastopile tri skupine. Prva  ob 10.06, druga 10.12 in tretja 10.16. V prvih dveh skupinah bo po pet posadk, našima veslačema pa je žreb namenil tretjo ob 10.16, skupaj  s posadkami iz Izraela, Ukrajine in Rusije.

Vkrcavanje vseh posadk, tako rednih kot posadk invalidov, je v Mali Zaki, kamor dostop za gledalce ni možen.  Posadke nato odveslajo do štarta  pod Festivalno dvorano na Bledu (1800 m), kjer se razvrstijo po progah. Razlika med posadkami invalidov in rednimi posadkami je v tem, da prve opravijo tekmovanje na 1000 in je za njih cilj sredi Blejskega jezera, druge pa na 2000 metrov in je za njih cilj v Veliki Zaki.

Če želite vzpodbujati naša dva veslača je najbolje, da se nam pridružite na štartu, saj bosta po 1000 metrih Mojca in Dejan odveslala nazaj v Malo Zako.

Prometni režim je tudi za ta dan enak kot vse ostale dni v času SP.

 

{boncko}/110826_bled_zacetek/{/boncko}

Print Friendly, PDF & Email