Na svetovnem prvenstvu v veslanju na Bledu je bil danes za invalide dan D. Od 9.30 do 11. ure so vse posadke opravile kvalifikacijske nastope. V mešanih dvojnih dvojcih, kjer sta Slovenijo zastopala Mojca Tomažin in Dejan Fabčič, jih je od 14 prijavljenih nastopilo 12, saj posadki Grčije in Rusije nista dobili potrjenih zdravstvenih klasifikacij.

Mojca in Dejan sta nastopila v prvi skupini skupaj z Avstralijo, Belorusijo, ZDA in Japonsko. Naša dva veslača sta odlično štartala. Po nekaj zavesljajih  so ju ostale posadke prehitele in  s časom 6:04,78 sta osvojila šesto mesto. Boljše so bile tudi posadke Francije, Kitajske, Velike Britanije, Italije, Poljske in Izraela v drugi skupini in na koncu sta osvojila 12. mesto. Zmagala je posadka Francije s časom 4:06,80, aktualna svetovna prvaka iz Ukrajine sta bila s časom 4:13,42 šele četrta.

 

{boncko}/110829_sp_veslanje_Bled/{/boncko}

 

»Občutki po zgodovinski prvi uradni tekmi so izredni. Štartala sva super, potem sva izgubila malo ritem. Ko sva ga ponovno ujela, sva ga držala do konca in veseliva se dosežka, ki nama daje možnosti za še tri nastope na tem svetovnem prvenstvu«, sta vsa zadihana pripovedovala Mojca in Dejan številnim novinarjem in prijateljem, ki so ju prišli bodrit. Posebej vesela sta bila obiska predstavnikov nekaterih invalidskih organizacij, med njimi predsednika ZŠIS-POK g. Emila Murija.

Zadovoljstva nad njunim krstnim nastopom na SP tudi ni skrival glavni trener dr. Vladimir Meglič, ki verjame, da Mojca in Dejan na tem SP še nista rekla zadnje in da bosta gotovo svoj osebni rekord do konca izboljšala.

Jutri ,v torek, 30. avgusta bosta ob 10.10 uri nastopila v repesažu za razporeditev prog za petkov polfinale, ki bo na sporedu ob 9.30 uri. V soboto sledi najprej finale B in potem še finale A. Točne ure bomo objavili naknadno. Vsekakor bodo  štirje nastopi dobra izkušnja, ne glede na končno uvrstitev.

 

Print Friendly, PDF & Email