Včeraj se je v prostorih Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije v Ljubljani odvijala novinarska konferenca, ki je bila namenjena reprezentanci gluhih košarkarjev pred odhodom na Svetovno prvenstvo v italijanski Palermo. Na novinarski konferenci je bil poleg članov reprezentance in maloštevilne sedme sile prisoten tudi predstavnik ZŠIS-POK, Primož Jeralič.

V uvodnem govoru je g. Tone Petrič lepo pozdravil vse prisotne in izpostavil problem zapostavljanja športa invalidov v republiki Sloveniji. Ob enem pa se je zahvalil sodelovanju med Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije ter ZŠIS-POK, zahvalo pa je namenil tudi Košarkarski zvezi Slovenije. Beseda je tekla predvsem o pomladitvi reprezentance, kot je povedal trener g. Izidor Križan, da je potrebno delati z mladimi in jim dati priložnost, da zaigrajo na tako velikem tekmovanju. Seveda so razlog za pomladitev reprezentance tudi odpovedi starejših in izkušenejših košarkarjev na tem SP, bodisi zaradi osebnih razlogov ali poškodb, ki so del profesionalnega športa.

Realen cilj pomlajene reprezentance, je po besedah trenerja g. Izidorja Križana četrtina finala na tem SP v Palermo. Ob tem je potrebno poudariti, da je med igralci čutiti odlično energijo in pravi timski duh, ki je poglaviten za nadaljnje uspešno razvijanje in delo z reprezentanco gluhih košarkarjev.

S strani ZŠIS-POK želimo izbrani vrsti, g. Izidorja Križana in njegovega pomočnika g. Bogdana Tanasiča, ki bodo zastopali slovenske barve na SP v Palermo, čim več zadetih košev in čim boljšo končno uvrstitev.

{boncko}/110908_Kosarka_gluhi/{/boncko}

Foto: Primož Jeralič

Print Friendly, PDF & Email