Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je pristala na končnem 4. mestu.

Polfinalno tekmo z USA so dekleta izgubila s 0:3 (20:25, 15:25, 11:25). Za tretje mesto so se spopadle z Rusinjami. Žal so bile Rusinje premočne in s 3:0 zasedle tretje mesto (25:19, 25:12, 25:18). Slovenija je tako osvojila 4. mesto, končni vrstni red pa je bil sledeč:

1. mesto: USA
2. mesto: Ukrajina
3. mesto: Rusija
4. mesto: SLOVENIJA
5. mesto: Brazilija
6. mesto: Nizozemska
7. mesto: Velika Britanija

Tekmovanje v Ukrajini je bila priprava na prihajajoče Evropsko prvenstvo, kjer se bodo evropske reprezentance potegovale za vozovnico za London 2012. Udeležbo na Paraolimpijskih igrah London 2012 so si na lanskoletnem Svetovnem prvenstvu že zagotovile Kitajska, ZDA in Ukrajina. V London bodo odpotovale tudi vse zmagovalke kontinentalnih prvenstev. Izjemoma bo napredovala drugouvrščena ekipa, če so prvakinje že uvrščene iz SP 2010. V kolikor katero od kontinentalnih tekmovanj ne bo izvedeno (trenutno je vprašljivo Afriško), bo bipartitna komisja IPC in WOVD mesto dodelila eni od ekip. Neposredno se v London uvrsti gostujoča država – Velika Britanija.

Največje nasprotnice slovenske reprezentance so Nizozemke, ki so jih naša dekleta tokrat premagala. Žal pa so zobe pokazale Rusinje, ki prav tako lahko v Rotterdamu odnesejo željeno mesto na Paraolimpijskih igrah. Na zadnjem svetovnem prvenstvu se je Slovenija uvrstila pred Rusijo. Na prihajajočem Evropskem prvenstvu je torej lahko vse mogoče, seveda pa upamo, da bomo slavili mi…

Print Friendly, PDF & Email