MEDNARODNO PRVENSTVO v namiznem tenisu invalidov – BRITISH OPEN PARA TT, Sheffield, Velika Britanija 13.9 – 18.9.2011
Po dolgih letih bo ponovno izvedeno odprto prvenstvo Velike Britanije v namiznem tenisu invalidov v mestu Sheffield. Prvenstva, ki bo potekalo od 13.9. do 18.9.2011, se bodo udeležili pod vodstvom trenerja Damijana Lazarja in njegovega pomočnika Darka Kojadinoviča naslednji tekmovalci: Andreja Dolinar, Mateja Pintar, Primož Kancler in Bojan Lukežič. Tekmovali bodo tako v posamični kot tudi v ekipni konkurenci. Slovenijo je leta 1999 na prvenstvu British Open zastopala Andreja Dolinar, ki je v kategoriji 4-5 osvojila v posamični konkurenci 1. mesto. Našim najboljšim bo to prvenstvo dobra popotnica za evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, ki se bo odvijalo v Splitu meseca oktobra 2011.

 

SVETOVNO PRVENSTVO GLUHIH V KOŠARKI, Palermo, Italija, 16.9. – 24. 9.2011
Prvenstva se bo udeležilo 16 reprezentanc s petih kontinentov, med njimi tudi pomlajena slovenska košarkarska reprezentanca gluhih pod vodstvom trenerja Izidorja Križana in njegovega pomočnika Bogdana Tanasiča. Reprezentanca gluhih v košarki je v preteklosti posegala po vrhunskih rezultatih: je dobitnica dveh srebrnih odličij z olimpijskih iger gluhih (Melbourne, 2005 in Rim, 2001), na Evropskem prvenstvu gluhih v Ljubljani (2004) je osvojila naslov evropskega prvaka, na svetovnem prvenstvu gluhih v Atenah (2002) pa tretje mesto. Iz vrst košarkarske ekipe gluhih izhaja tudi Miha Zupan, ki je zaigral za slovensko reprezentanco kot prvi gluhi košarkar v zgodovini svetovnih prvenstev (SP Turčija 2010).

EVROPSKI POKAL V KOLESARSTVU, Beograd, Srbija, 24.9. – 25.9.2011
Od 24. do 25. 9. 2011 bo potekal evropski pokal v kolesarstvu v glavnem mestu Srbije, Beogradu. Za Slovenijo bodo pod vodstvom trenerja Erik Rosensteina kolesarili v kronometru in cestni dirki Roman Bor, Marko Sever, Roman Pongrac in David Kuster. Na zadnji kolesarski dirki v Švici je bila konkurenca na zelo visoki ravni, zato rezultati niso bili tako opazni. Vsekakor jim bo ta evropski pokal dal elan in pogon za odlično kolesarjenje v prihodnje.

Print Friendly, PDF & Email