S 9.9.2011 si lahko naročite vstopnice za ogled Paraolimpijskih iger London 2012. Igre se bodo pričele s slovesno otvoritvijo 29. avgusta 2012, zaključile pa s slavnostnim zaključkom 9. septembra 2012. Vstopnice za ti dve priložnosti so izredno iskane in bodo zagotovo razprodane. Naročila za vstopnice bodo zbirali do 26. septembra 2011. Do 18. novembra 2011 bo znano, katere vstopnice so vam dodelili (odvisno od povpraševanja).

Med 30. avgustom in 9. septembrom se bo odvijalo kar 20 različnih športov. Pomerili se bodo najboljši športniki in najboljše ekipe na svetu. Zastopane bodo seveda tudi slovenske barve. Zaenkrat bomo zagotovo videli atlete, kolesarja, namiznotenisače in strelce. Za število mest se športniki še borijo. Prav tako pa bo kmalu jasna tudi udeležba naših ekipnih športov – odbojke sede in golbala. Oboji imajo evropsko prvenstvo v oktobru, kjer se bodo z ostalimi evropskimi državami borili za mesto v Londonu. Normo ima doseženo tudi plavalec, a Slovenija še ni dobila dodeljene kvote. Držimo pesti, da se bomo svetu predstavili z vsemi sedmimi panogami in čim večjim številom športnikov.

Naši športniki bodo zagotovo veseli vaše podpore. Če bi si Paraolimpijske igre želeli ogledati v živo, lahko vstopnice naročite preko spletnega portala TICKETS (v angleškem jeziku). Vstopnice je možno kupiti za posamično tekmo (večinoma so dopoldanske in popoldanske) ali pa t.i. day pass (celodnevne prepustnice za več različnih športov).

Day pass:

– EXCEL DAY PASS – Odlična izbira za ogled različnih športov. S celodnevno prepustnico si boste lahko ogledali namizni tenis, odbojko sede (izjema finalne tekme), boccio, judo, dvigovanje uteži ter sabljanje na vozičku.

– THE ROYAL ARTILLERY BARRACKS DAY PASS – Dnevna karta za ogled strelskih in lokostrelskih tekmem.

– OLYMPIC PARK DAY PASS – S to vstopnico si boste lahko ogledali ekipne športe – golbal, košarka na vozičkih, nogomet slepih (footbal 5-a-side), nogomet CP (football 7-a-side), tenis na vozičkih in rugby na vozičkih.

Day pass vstopnica deluje po načelu “kdor prvi pride, prvi melje”. Prednost imajo gledalci z vstopnicami za posamični šport.

Več informacij boste našli na spletni strani TICKETS. Urnike tekmovanj pa si lahko ogledate tukaj – URNIK (10 MB)

 

Print Friendly, PDF & Email