18.09.2011
Slovenska reprezentanca gluhih je naslednji dan po zmagi nad Japonsko imela prosti dan, ki je izkoristila za trening v dvorani Palazzeto di Sport v kraju Termini Imerese.
Opoldne sta se trener Križan in njegov pomočnik Tanasič odpravila v Cefalu v »izvidnico« – ogledala sta si tekmo med Japonsko in Turčijo. Turčija bo jutrišnji nasprotnik naše reprezentance. Po pričakovanjih je Turčija visoko premagala Japonsko. Pozornost trenerja sta pritegnila turška igralca, krilo št. 15 in bek št. 10, ki narekujeta igro v Turški reprezentanci z visokim tempom, kljub temu, da so Turki imeli na klopi štiri najboljše igralce.
Po kosilu se je slovenska reprezentanca odpravila na trening v vročo dvorano, kjer so se posvečali kondiciji, kajti tekma proti Turčiji bo zahtevala svoj davek na vzdržljivosti. Turčija igra zanimivo postavitev 1-2-2 čez celo igrišče in ko nasprotnik preide polovice se povleče takoj v consko postavitev 3-2. Igralci naše ekipe bodo tako morali biti zbrani pri podajah in vodenju žoge, saj pri taki postavitvi pressinga je zelo pomembno, da žoga hitro potuje in da je čim manj vodenja. Tekma med Slovenijo in Turčijo bo zagotovo zanimiva in se bo odločala na koncu.
Častno pokroviteljstvo nad svetovnim prvenstvom gluhih v košarki v Palermu je prevzel predsednik košarkarske zveze Italije (FIB) Dino Meneghin, nekdanji reprezentant Italije.

Fotoreportažo časopisne hiše Cefalu Sport včerajšnje tekme proti Japonski si lahko ogledate na http://www.cefalusport.it/Varie3/110920_Mondiali_Basket_Sordi/110917_Slovenia_Giappone/110917_Slo_Jpn.htm

Ostali rezultati današnjega dneva:
JAPONSKA : TURČIJA 32 : 110
RUSIJA : IZRAEL 63 : 68
GRČIJA : VENEZUELA 42 : 71

{boncko}/110919_SP_Palermo1/{/boncko}

Več lahko spremljate na: http://www.zveza-gns.si/sp-v-kosarki-palermo-2011

Print Friendly, PDF & Email