V soboto 17. in 18. septembra je v Domu oddiha Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije na Okroglem potekalo Ekipno DP slepih in slabovidnih v pospešenem šahu – ekipno za leto 2011. Otvoritev in žreb tekmovanja, je bil opravljen v soboto 17., na tekmovanju je bil glavni sodnik g. Marjan Butala, ki je svoje delo odlično opravil.

Tekmovalo se je po Bergerjevem sistemu (vsak z vsakim), 60 minut na igralca. Tekmovanja se je udeležilo kar 8 ekip (MDSS Murska Sobota, MDSS Ptuj, MDSS Maribor, MDSS Celje, MDSS Kranj, MDSS Koper in dve ekipi iz MDSS Ljubljana. Dvodnevno tekmovanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj najboljšim trem ekipam v nedeljo 18.. Podelitev priznanj sta vodila Janez Mlačnik (predsednik MDSS Ljubljana) in Emil Muri (predsednik ZŠIS-POK).

{boncko}/110917_18_DP_sah_pospeseno_SS_ekipno/{/boncko}

Najboljše tri ekipe na DP v pospešenem šahu – ekipno za slepe in slabovidne 2011:

  1. mesto MDSS LJUBLJANA v postavi: Janez Mlačnik, Gregor Čižman, Erlend More in Matevž Kebe z rezultatom 22,5 T
  2. mesto MDSS KRANJ v postavi: Franc Mlačnik, Emil Muri, Dragan Blaževič, Janez Potočnik in Silva Potočnik z rezultatom 19,0 T
  3. mesto MDSS KOPER v postavi Dragi Popovič, Joško Delost, Drago Šajn in Ivica Čakarič z rezultatom 18,5T

Na spodnji povezavi si lahko ogledate bilten s slikami iz DP slepih in slabovidnih v pospešenem šahu – ekipno za leto 2011.

Bilten – Ekipno DP SSS za leto 2011

Print Friendly, PDF & Email