Slovenska namiznoteniška reprezentanca se te dni mudi v Hrvaškem Splitu, kjer se odvija Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za invalide. Pod budno taktirko trenerja Damijana Lazarja in Darka Kojadinoviča se za vrhunske uvrstvitve borijo Mateja Pintar (TT3), Andreja Dolinar (TT4), Jolanda Belavič (TT9), Bojan Lukežič (TT3) in Primož Kancler (TT3).

 

{gallery}slike/112410_EP_TT{/gallery}

Foto: Primož Jeralič

Še pred uradno otvoritvijo 21.10.2011 sta prvo tekmo odigrala fanta. Bojan je nastopil proti Francozu Yannu Guilhemu. Bojan ni pokazal prave igre, kar se je žal odrazilo v rezultatu – 3:0 za Francoza.

Primož Kancler je za prvega nasprotnika dobil Šveda Alexandra Öhgrena, 6 nosilca. Primož je vodil s 2:1 po setih, a je bil Šved žal močnejši in zadnja dva seta zmagal z 11:8. Končni rezultat je bil 3:2 za Šveda, a z igro mladega Primoža smo lahko zadovoljni.

V popoldnskem času so se za napredovanja iz skupine borila dekleta. Matejina prva nasoprotnica je bila mlada in perspektivna Hrvatica Anđela Mužinić. Hrvatica je pokazala izvrstno igro, a izkušene Mateje ni mogla streti. Po zaspanem začetku, ko je bila v vodstvu Hrvatica z 2:0, se je Mateja prebudila in na koncu zmagala s 3:2. Druga nasprotnica, Francozinja Marie Fillou, naši Mateji ves čas ni mogla do živega. Mateja je prepričljivo zmagala s 3:0.

Andrejina nasprotnica je bila Britanka Sue Gilroy. Kljub dobri igri Britanke, je bila zmaga na koncu vseeno naša. Andreja je tekmo zmagala s 3:2.

Za Jolando Belavič je to evropsko prvenstvo poslovilno, saj namerava po prvenstvu zaključiti športno kariero in se morda podati v trenersko. Njena prva nasprotnica je bila Poljakinja Malgorzata Jankovska. Poljakinja je četrta igralka sveta in Jolanda ji je uspela vzeti le en set. Tekma se je zaključila s 3:1 za Poljakinjo.

Print Friendly, PDF & Email