Ljubljana, 6. julija – Upravni odbor ZŠIS – POK je na zadnji seji potrdil slovensko delegacijo za nastop na paraolimpijskih igrah v Londonu, ki se bodo začele 29. avgusta in bodo trajale do 9. septembra. Na igre bo potovalo 22 slovenskih športnikov v šestih disciplinah (atletika, kolesarstvo, namizni tenis, odbojka sede, plavanje in strelstvo). Na igre pa ne bodo odpotovali slepi maratonec Sandi Novak ter plavalca Aleš Sečnik in Alen Kobilica. Sandi Novak in Alen Kobilica nista dosegla A norme in zato tudi nista bila upoštevana v kalkulacijah mednarodnih organizacij za atletiko in plavanje. Aleš Sečnik je normo odplaval, vendar žal ni bilo dovolj. Za strogo omejena mesta v Londonu se poteguje veliko tekmovalcev iz celega sveta. Za vse tri je ZŠIS-POK vložila vlogo za dodatna mesta, žal brez izkupička.

Poleg športnikov in športnic bo v London potovalo še 10 trenerjev in pomočnikov, zdravnica, 2 fizioterapevta,negovalec, tiskovni predstavnik in pomočnica vodje. Na čelu odprave bo prvič na letnih paraolimpijskih igrah Roman Jakič.

Slovenske paraolimpijke in paraolimpijci ter njihovi trenerji se bodo skupaj s kolegi olimpijci uradno predstavili na današnji prireditvi 6. julija ob 21. uri na Ljubljanskem Gradu.

Seznam potnikov na Paraolimpijske igre London 2012.

Print Friendly, PDF & Email