V Brnu na Češkem je v soboto, 04.08.2012, potekal  V. tradicionalni mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNENSKY POHAR 2012. Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK  Maribor), ki je branil lanskoletni naslov. Marino je v odlični formi, saj je na turnirju, kjer je odigral šest dvobojev, oddal le dve igri. Turnir se je odvijal po sistemu round robin s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v osem skupin. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala.

Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini (Sklenak Milan 6:0, Čila Josef 6:0) in osvojil prvo mesto v skupini A. V osmini finala je premagal Čurik Malyoša  6:0, v četrfinalu Dvorak Stanislava 6:0, V polfinalu pa se je srečal z Hudi Antoninom in zmagal 6:0. V finalu je suvereno premagal Vita Prochazka v dveh nizih (6:1 in 6:1).

Marino je tako poleg zmagovalnega pokala  in kar nekaj daril, osvojil tudi prehodni pokal mesta Brno in drugič zapored osvojil laskavi naslov: »BRNENSKY  VITEZ 2012«!

Rezultati:
1.mesto Marino Kegl  (SLOVENIJA)
2.mesto Vit Prochazka (ČEŠKA)
3.mesto Antonin Hudi (ČEŠKA)

{gallery}slike/120608_Marino_Kegl_Brno2012{/gallery}

Uradna spletna stran z rezultati

Print Friendly, PDF & Email