V prvem tekmovalnem dnevu paraolimpijskih iger v Londonu polovičen uspeh na namiznoteniškem turnirju. Italijanka Valeria Zorzetto je bila v uvodnem dvoboju kategorije 4 boljša od Andreje Dolinar s 3:1 v nizih (13:11, 11:3, 3:11, 11:8). Dolinarjeva je prvem nizu že vodila s 7:0, a  nato zapravila visoko vodstvo. Uvodna niza je dobila Italjanka, Andreja Dolinar tretjega, končni uspeh pa je pripadel naši zahodni sosedi

“Danes sem naredila zares veliko nepotrebnih napak. V bistvu že drugo ali tretjo žogico nisem spravila na drugo stran. Zaradi kratkih izmenjav sploh nisem prišla v igro, nisem držala žogice na mizi, manjkale so dolge izmenjave. Hotela sem čakati na napako nasprotnice in v bistvu sem nasprotnici sama podarilo zmago”

Andreja Dolinar se bo v petek pomerila s prvo nosilko Kitajko Ying Zhou. Težka naloga je tako pred slovensko predstavnico, ki priznava, da je Kitajka v tem trenutku premočna za večino igralk na turnirju v tej kategoriji. Le zmagovalka predtekmovalne skupine se uvrsti med osmerico najboljših.

{gallery}slike/120830_London_1dan2{/gallery}
Foto: Vid Ponikvar (Sportida)

Print Friendly, PDF & Email