London prišli smo. Že v samem začetku tekmovanj je Sloveniji prvo zmago v skupini 3 priigrala izvrstna namiznoteniška igralka Mateja Pintar. Premagala je Francozinjo Fillou s 3:2 (4:11, 6:11,13:11 13:11,11:7).

“Tudi mene je malo skrbelo po dveh nizih. Ampak večkrat potrebujem malo časa, da se navadim na mizo in žoge, v drugem sem naredila nekaj taktičnih napak. Morda je odločilo to, da sem navajena igrati takšne tekme, tudi v Pekingu sem v prvem krogu imela ‘grozljivko’, sicer bolj za gledalce kot zame. Sem pa vesela, da sem to izvlekla. To je ena mojih najmočnejših točk in če me že toliko časa ni bilo v namiznem tenisu, jo moram čim bolj izkoristiti,” je dejala Mateja po prvem dvoboju.

V tej skupini igra še Turkinja Hatice Duman, s katero se bo Pintarjeva merila v petek popoldne. Iz vsake predtekmovalne skupine bo le zmagovalka napredovala v četrtfinale.

NAMIZNI TENIS: Danes ob 21.40 bo nastopila odlično pripravljena Andreja Dolinar. Njena nasprotnica bo Italijanka Zorzetto. Igro lahko spremljate na spletni strani Paralympic.org.

Besede v sliki:

{gallery}slike/120830_London_1dan{/gallery}
Foto: Vid Ponikvar (Sportida)


Uradna spletna stran POI London 2012

Print Friendly, PDF & Email