Slovenski atlet Jože Flere je na paraolimpijskih igrah v Londonu v metu diska v kategoriji 51/52/53 osvojil peto mesto. Flere je v tej disciplini na prejšnjih igrah v Pekingu osvojil srebro, tokrat pa je bil z najdaljšim metom 10,42 metra(v drugi od šestih serij) nekoliko prekratek za ponovitev uspeha.

{gallery}slike/120907_London_{/gallery}
Foto: Vid Ponikvar (SPORTIDA)

“Zadovoljen sem s petim mestom, kajti glede na okoliščine bi lahko tudi izpadel iz finala. Želja je bila seveda še boljši rezultat, ampak ta trenutek ga nisem mogel izboljšati. Bil sem tudi nosilec svetovnega rekorda, ki je bil danes izboljšan. Zame peto mesto ni padec. Seveda, pričakoval sem kakšno mesto več, a med dobitnike medalj ta trenutek nisem mogel,” je olimpijski nastop, zadnji slovenski atletski na igrah, ocenil Flere.

V skupini 51 nastopil tudi sedaj že aktualni prvak Alžirec Mohamed Berrahal, ki po mnenju tekmecev sploh ne bi smel biti v njej. A vse pritožbe so zaman, v vodstvih ekip se lahko pritožijo samo zaradi posameznih nepravilnih metov, ne pa tudi zaradi klasifikacije. Alžirec je tudi dosegel nov svetovni rekord v Fleretovi skupini, ki zdaj znaša 12,37 metra; prejšnji lastnik je bil prav slovenski atlet (11,98 m).

“Nekateri športniki, ki niso tako poškodovani, tekmujejo z nami, čeprav imajo večjo funkcijo motorike in lahko dosežejo boljše rezultate kot mi. Tudi sam sem bil presenečen nad takšno neenakostjo, da so lahko tako velike razlike med tekmovalci, pa smo vseeno združeni v eno kategorijo. Nekateri tekmovalci tako dosti lažje dosegajo rezultate, ki pa jih realno nekdo, ki res spada v to kategorijo, nikoli ne bo dosegel,” je glavno težavo večine atletov na teh igrah opisal Flere.

Končali so se tudi odbojkarski nastopi. V tekmi za peto mesto je bila izbrana vrsta Brazilije boljša s 3:1 v nizih (25:16, 25:14, 21:25, 25:21). “Šesto mesto ni bil naš cilj. Vsako višje mesto bi bilo boljše, a je konec, šesto mesto je tu. Zelo dobro je že to, da prideš na olimpijske oziroma paraolimpijske igre. Pričakovala pa sem malo več, mogoče nismo realizirale tistega, kar bi lahko,” je dejala Saša Kotnik.

Roman Pograc je za zaključek na cestni dirki kolesarjev osvojil 25. mesto.Pongrac je skupno za zmagovalcem Italijanom Robertom Bargno zaostal 10:42 minute, imel pa je osmi čas kvoje kategorije,

“Zelo naporna dirka, vesel sem, da sem končal. Na progi sem v prvih krogih vozil s skupino, potem pa sem žal odpadel in sem ostal sam. Nimam si kaj očitati, dal sem vse od sebe, a so bili drugi boljši,” je po koncu tekmovanj dejal eden izmed novincev na igrah Pongrac

Roman Pongrac tekmuje na cestni dirki kolesarjev v Brands Hachu.

Foto: Vid Ponikvar (SPORTIDA)

Print Friendly, PDF & Email