Darko Đurić je na paraolimpijskih igrah v Londonu v svojem tretjem nastopu še tretjič prišel v finale. Tokrat je nastopil na 50 metrov delfin v višji kategoriji 5, si kot peti zagotovil večerni finale, obenem pa popravil svetovni rekord v svoji kategoriji 4. Čas je bil 40,99 kar je 1,20 sekunde hitrejše od prešnje najboljše znamke Čeha Petračeka. V večerne sporedu je bil še hitrejši kot dopoldne. S časom 40,48 sekunde je še za 51 stotink izboljšal svetovni rekord in zasedel končno peto mesto. Vsi štirje tekmovalci pred njim so bili plavalci kategorije 5.Zmagal je Brazilec Daniel Dias, ki je s časom 34,15 prav tako postavil nov svetovni rekord, a v kategoriji 5.

Lastnik svetovnega, paraolimpijskega in evropskega rekorda je bil po še drugem super nastopu jasno zadovoljen:

“Res mi je uspelo nekaj izjemnega. Prvi dan sem na 50 metrov prosto plaval pol sekunde počasneje v finalu, zdaj pa pol sekunde hitreje. Res sem vesel tega svetovnega rekorda, mislim, da je bil to že 125. rekord na teh igrah. Od jutranjega nastopa je bilo kar nekaj ur, tako da se mi je uspelo regenerirati, a tudi 50-metrska razdalja ni nekaj hudega,” je takoj po doseženem rekordu zadovoljno razlagal Đurić in do dodal:

“Gotovo je nekaj najlepšega, da prav na olimpijskih igrah plavaš rekord in ga še izboljšaš. Malo blišča mi je odvzel Diaz, ki je tudi plaval rekord, a sem vesel, da sem ga dosegel in upam, da ga bom še kdaj izboljšal,”

Jutri ga čaka še zadnja disciplina. Dopoldne ga čakajo kvalifikacije na 200 prosto. Znova meri visoko, potihem si želi tudi mesta na zmagovalnem odru.

 

Foto: Vid Ponikvar (SPORTIDA)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email