Mednarodno prvenstvo v plavanje, Eindhoven, Nizozemska, 4.4. – 7.4.2013
V Eindhovnu se bo od 4. do 7.4. aprila 2013 odvijalo mednarodno prvenstvo v plavanju, katerega se bosta udeležili obe slovenski reprezentanci v plavanju (invalidi in neinvalidi). Organizator je prvenstvo združil – integriral športnike invalide. Plavalci bodo razvrščeni po času glede na prijavo v kvalifikacijah, v finalih delih pa se bo omogočil nastop 8 najboljšim športnikom invalidom (glede na točke) v posameznih disciplinah. Slovensko plavalno reprezentanco športnikov invalidov bosta pod taktirko Gregorja Nahtigala in Mateja Globočnika zastopala paraolimpijec Darko Đurić in Alen Kobilica. Darko bo nastopil v disciplinah 50, 100, 200 metrov prosto ter 50 metrov delfin, Alen pa na 50, 100, 400 in 800 metrov prosto. Močno pregledno prvenstvo bo za ekipo odlična popotnica na Svetovno prvenstvo v Kanadi, ki se bo vršilo v mesecu avgustu.
Uradna spletna stran

IPC Svetovni pokal v streljanju za športnike invalide, Szczecin, Poljska, 15.4. – 21.4.2013

Končno je nastopil tudi čas za prvo strelsko tekmovanje po paraolimpijskih igrah v Londonu. V poljskem mestu Szczecin bo od  15. do 21. aprila 2013 potekal prvi letošnji svetovni pokal v streljanju. Pod vodstvom pomočnika trenerja Aleša Kosmača, se ga bodo udeležili paraolimpijci Franc Pinter, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin. V ekipi pa bosta tudi Dušan Rupar in Veselka Pevec, ki bo na tekmovanju opravila klasifikacijo in s tem tudi uradno pridobila tekmovalno kategorijo. Za strelce bo tekmovanje zelo pomembno, saj bodo lahko po dolgem času primerjali svojo pripravljenost s konkurenco. Na tekmovanju se bodo dosegale MQS norme za nastop na oktobrskem Evropskem prvenstvu v Španiji. Zagotovo pa bo tekmovanje zanimivo tudi zaradi novih strelskih pravil, ki v osnovnem delu predpisujejo štetje rezultatov na decimalke, medtem, ko osem finalistov po novem strelja 20 strelov, brez da bi se upošteval rezultat iz osnovnega dela. Veliko novosti torej in prepričani smo, da bodo naši strelci tudi pod novimi okoliščinami v samem vrhu.

Mednarodni miting ALPEN-ADRIA v plavanju, Spittal, Avstrija, 20.4.2013
Enodnevnega plavalnega mitinga Alpen-Adria, ki bo potekal v soboto, 20. aprila 2013, v 25 metrskem bazenu v Spittalu se bo pod taktirko Aleša Kuharja in Jane Čander udeležila plavalna ekipa. Mladi up Jaka Gimpelj S9 bo zaplaval v disciplinah 50 in 100 metrov prosto, paraolimpijec Darko Đurić S4 bo nastopil na 50 metrov delfin ter na 100 in 200 metrov prosto, svetovni rekorder Aleš Sečnik S2 pa na 50 metrov hrbtno, 50 in 100 metrov prosto. Miting ni organiziran pod okriljem mednarodnega paraolimpijskega komiteja, a je dobra predpriprava na tekmovanja v prihodnje. Vsak štart šteje!

Mednarodni memorial in Odprto prvenstvu Hrvaške v golbalu ”Božidar Peček”, Zagreb, Hrvaška, 27.4.2013
Mednarodnega turnirja v golbalu (igri z zvenečo žogo), ki bo potekal v Zagrebu 27. aprila 2013, se bo udeležila tudi slovenska reprezentanca. Na letošnji turnir je prijavljenih kar nekaj ekip, katerim bodo pod vodstvom trenerja Ivana Vinklerja in Klemna Bajca konkurirali Matej Ledinek, Dejan Pirc, Boštjan Vogrinčič, Zlatko Mihajlovič in Borut Višnikar. V letu 2012 je reprezentanca Slovenije nastopila v dveh postavah v katerih je zasedla 1. in 2. mesto. Velika mera zbranosti ter motivacije, ki kraljuje na treningih, bo tudi letos vplivala na dober rezultat.

Mednarodni turnir v showdownu, Milano, Italija, 24.4. – 28.4.2013

Slovenska reprezentanca v showdownu, igri slepih in slabovidnih, se bo 24. do 28. aprila 2013 udeležila mednarodnega turnirja, ki bo potekal Milanu. Pod taktirko trenerja Gregorja Habjana bodo reprezentanco zastopali; Peter Zidar, Ladislav Humski, Miha Susman, Aleksander Sabo, Tanja Oranič in Sanja Kos. Udeležba na turnirju je del priprav na Svetovno prvenstvo v showdownu, ki bo v organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja potekalo od 14. do 18. avgusta 2013 v Kamniku.

Print Friendly, PDF & Email