V Ljubljani se je finalnim turnirjem sklenila še peta uspešna sezona regionalne košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel. Zmaga je odšla v BiH, v finalu je novinec v ligi 3K KKK Sarajevo z 79:62 ugnal KKI Vrbas.

Olimpija proti reprezentanci

Minuli dnevi so bili povsem v znamenju košarke na vozičkih ter športa paraplegikov. Že v petek se je premierno se zgodilo, da bi kateri izmed evroligašev odigral tekmo »3:3« s katero izmed reprezentanc. Union Olimpija in slovenska reprezentanca sta to storila.  V soboto pa so na svoj račun prišli klubi oz. zasedbe iz regije, dobili smo novega prvaka, celoten finalni turnir pa je imel pridih EuroBasketa 2013.

Športni voziček za KIK Sana

Najprej je vse zbrane zopet zabaval simpatični Lipko, uradna maskota tekmovanja, vse zbrane pa je pozdravil nekdanji košarkarski as, danes pa ambasador prvenstva Stare celine, Peter Vilfan. Na podelitvi pa so vse zbrane pozdravili še Dane Kastelec, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, Emil Muri, predsednik ZSIS-POK ter Varja Dolenc, predstavnica banke NLB. »Zavedamo se svoje družbene odgovornosti, zato podpiramo Ligo NBL Wheel, in s tem pripomoremo po svojih močeh k razvoju športa,« je povedala Dolenčeva, potem pa predstavniku KIK Sana izročila darilo – nov tekmovalni košarkarski voziček.

Pozdrav Petra Vilfana

»Vi ste inspiracija za vse nas,« je bil jasen Vilfan, ki so ga igralci in igralke na parketu navdušili s srčnostjo in borbenostjo. Emil Muri je pohvalil idejo ter organizacijo lige, medtem ko je Dane Kastelic izrazil upanje, da bodo razmere v državi omogočale, da se bo tako tekmovanje organiziralo še naprej.

Uspešna sezona

»Za nami je še ena uspešna sezona. Bilo je zahtevno, a smo uspeli. Liga se krepi, kvaliteta raste, vse skupaj pa je dobra vzpodbuda za nadaljnje delo. Na tem mestu vsem, ki so pomagali pri izvedbi sezone, še posebej pa banki NLB d.d., ki nam stoji ob strani,« je povedal Gregor Gračner.

Naslov petič zapored v BiH

Pri vrhu so štrene zopet mešale ekipe iz BiH. Po štirih letih prevlade pa je KIK Sana ostala brez naslova, ki gre v Sarajevo k novincu lige, ki je v drugem polčasu strl odpor KKI Vrbas, 79:62 je bilo.  Pečat tekmovanju so dali tudi slovenski košarkarji. Četverica je nastopila v tujih zasedbah – Slobodan Banjac, Milan Slapničar, Suad Hodžič in Nedžad Budimlić so igrali za KKI Vrbas.

Slovenec 1. sodnik finala

Ob tem velja omeniti še, da se je s sojenjem na finalnem turnirju izkazal slovenski mednarodni sodnik Mitja Dečman, sodnike je delegiral Žarko Tomšič, delegat pa je bil Milan Lukan.

:: Fotogalerija s turnirja

Finalni turnir regionalne lige NLB Wheel, 13.4.

tekma za 5. mesto:
Slovenija – KÄRTNEN 50:58
Slovenija: Popović 4, Klep 2, Gračner 18, Šerbinek 8, Učakar 11, Musić 6.
Kärnten: Schaschsl 2, Kocnik 2, Holdering 33, Mehmedović 15.

tekma za 3. mesto:
KIK SANA – KKI Zagreb 81:76
KIK Sana: Karupović 29, Fazlić 6, Velibašić 17, Vahabović 26, Huskić 3
KKI Zagreb:  Lisska 12, Avdić 14, Vujica 18, Sokolović 25, Ograjšek 2.

tekma za 1. mesto:
KKI Vrbas – 3 KKK SARAJEVO 62:79
KKI Vrbas: Hodžić 2, Kamberović 17, Demirović 27, Budimlić 5, Sikima 2, Švreka 4, Jahić 6.
3K KKK Sarajevo: Bogučanin 4, Išmirović 10, Dedić 8, Šutić 14, Majstorović 18, Čejvan 26.

Znana je tudi prva peterka lige NLB Wheel za sezono 2012/13:
Elvis Fazlić (KIK Sana), Nihad Majstorović (KKK 3K Sarajevo), Milan Slapničar (KKI Vrbas), Ademir Demirović (KKI Vrbas) ter Mufid Čejvan (KKK 3K Sarajevo).

Print Friendly, PDF & Email