Iz Apatina prihajajo nove dobre informacije, Slovenija ima na evropskem prvenstvu drugo srebrno medaljo. Osvojila sta jo Zdenka Benedik in Marjan Žalar v kategoriji MIX B3.

130525_medalja_00

V kategoriji B3se je bil neizprosen boj za finale, kajti Mitja Žalar z odličnim 724, torej za dva keglja izpadel iz finala ter zasedel končno 14. mesto, Mirko Rus pa se z rezultatom 712 ni uvrstil v finale. Zjutraj je prvi nastopil Jože Lampe in s 711 keglji ujel 8. mesto v finalu v kategoriji B2.

V popoldanskih finalih pa je evropska prvakinja v B1 postala Hrvatica Petra Deša v kombinaciji podrla 1138 v samem finalu pa 573 podrte keglje. Naša Karmen Vogrič pa je zasedla končno 5 mesto. V ženski B2 je postala evropska prvakinja v kombinaciji Hrvatica Evica Šerfez s 1370 podrtimi keglji. Naša Danica Padežnik pa je zasedla s 1270 keglja 8 mesto. V finalni seriji pa je bila najboljša Madžarka s 703, naša Danica Padežnik pa je s 628 zasedla 7 mesto.

Evropski prvak v B1 moški v kombinaciji je postal Poljak s 1295 kegljev pred dvema Hrvatoma Milotinovićem in Đunđekom. Naš finalist v tej kategoriji Mitja Osolnik je zasedel 7. mesto v kombinaciji s 1127 keglji, v finalni seriji pa je dosegel 5 rezultat s 565 podrtimi keglji.

V finalni seriji je zmagal prav tako Poljak pred dvema Hrvatoma. V mešanih dvojicah je Slovenija osvojila drugo srebrno medaljo. Priigrala sta jo v kategoriji B3 Kranjčana Zdenka Benedik in Marjan Žalar s 1443 podrtimi keglji. Zmagal je mešan par iz Hrvaške, tretji so bili Nemci. Drugi slovenski par Marija Fras – Mirko Rus pa je dosegel 6. mesto s1403 podrtimi keglji.

V B1 je naša mešana dvojica Karmen Vogrič in Mitja Osolnik dosegla nehvaležno četrto mesto. Zmaga je odšla na Hrvaško, srebro pa na Poljsko, bron pa v Nemčijo. V B2 je zmagal mešani par iz Srbije Popadić Viktorović s 1417 keglja, srebrni je par iz Hrvaške, bronasti pa drugi par iz Srbije. Naša dva para Padežnik – Vodušek sta zasedla 6. mesto, Pirc in Lampe pa 8 mesto, sklene svoj zapis Franci Pirc, na tem mestu pa iz Slovenije pošiljamo vnovič iskrene čestitke naši zasedbi!

Print Friendly, PDF & Email