Slovenska reprezentanca v košarki na vozičkih je uvodni dan turnirja v Kamniku zabeležila dve zmagi – bila je boljša od Srbije in Avstrije, jutri ob 10.45 pa se bo pomerila z zasedbo Hrvaške za končno prvo mesto!

0106_slovenija_00

Za Slovenijo igrajo Slobodan Banjac, Danilo Kamenik, Enis Musič, Nedžad Budimlič, Boštjan Ceglar, Rudolf Centrih, Simon Gračnar, Gregor Gračner, Milan Slapničar, Suad Hodžič, Janez Učakar ter Jovita Jeglič. Nad zasedbo pa bdi trenerski štab Peter Jakše, Marjan Trdina, Milan Lukan.

»Vesel sem nad načinom, kako igramo na tem turnirju. Srbi so napredovali, a smo še vedno za razred boljši od njih. Obračun z Avstrijo je bil tak kot vsi pred tem – rabili smo nekaj časa, da se prilagodimo njihovi hitri in agresivni igri. Ko nam je to uspelo, smo jim bili kos,« je po koncu obračunov povedal Slobodan Banjac, ki je z mislimi že pri finalu s Hrvati: »Pomladili so ekipo, dobro igrajo, a smo jih že znali presenetiti,« ostaja Slobo optimist pred nedeljskim finalom v športni dvorani v Kamniku.

Mednarodni prijateljski turnir Kamnik 2013

 

sobota, 1.6.
Hrvaška – Avstrija 73:38
Srbija – Slovenija 44:62
Srbija – Hrvaška 32:78
Slovenija – Avstrija  55:47

nedelja, 2.6.
Srbija – Avstrija (9.00)
Hrvaška – Slovenija (10.45)
podelitev priznanj (12.30)

 

Print Friendly, PDF & Email