Slovenska ženska ekipa v odbojki sede se je udeležila mednarodnega turnirja na Nizozemskem. Tekme so bile v kraju Oud Gastel, ki je približno 1300 km oddaljen od Šempetra. Igralke so po dolgi nočni vožnji in kratkem počitku morale takoj na igrišče. V prvem delu so v petek in soboto odigrali šest tekem na dva seta in še v nedeljo dve tekmi na dva dobljena seta. Vmes smo pa na željo moške ekipe iz Tripolija uspešno odigrali še tekmo z njimi.

130625_odbojka_00

Odstopajo le Ukrajinke

»Pokazali smo zelo všečno hitro igro in se prepričali, da smo prve štiri ekipe v Evropi zelo izenačene. Malce samo odstopajo Ukrajinke, ki imajo izredno visoko reprezentanco – ena igralka meri prek 190 centimetrov, in nekaj še prek 185. A so tudi one ranljive,« pravi selektor Simon Božič.

Končni vrstni red:

1. Ukrajina, 2. Nizozemska, 3. Rusija, 4. Slovenija

Spremembe v slovenski igri

»To so bile prve tekme, ko je naša ekipa tudi v praksi preizkusila drugačen sistem igre. Potrebno bo še nekaj uigravanja. Kar je pa bilo itak predvideno glede na časovni plan priprav,« še dodajo v slovenskem taboru.

Nekaj smole ob vrnitvi

»Smo pa na tem turnirju dobili novo energijo za treniranje. Poleg tega nas pa veliko ekip vabi na trening tekme. Pa še nekaj se je pokazalo na tem turnirju: Ekipe trenirajo brez milosti skoraj vsak dan in veliko se vlaga v njih.  Vsi imajo tudi nove mlade igralke in to želimo narediti tudi mi,« sklene Božič, ki je imel z dekleti tudi smolo, saj se je ob vrnitvi v Slovenijo pokvaril kombi.

Print Friendly, PDF & Email