Društvo paraplegikov severne Štajerske je od 21. do 23. junija v športni dvorani Tabor v Mariboru pripravilo že 15. mednarodni košarkarski turnir – PARABASKET 2013. Na tokratni košarkarski prireditvi so nastopile ekipe iz prijateljskih mest – Trepče, Sanskega Mosta, Gradačca, Slavonskega Broda, Trevisa in mesta gostitelja Maribora. 

130625_parabasket_02 Likovna delavnica

Turnir so z mednarodno likovno delavnico popestrili tudi slikarji, ki slikajo z usti ali nogami. Športno kulturni dogodek so posvetili Dnevu državnosti. Po predtekmovanjih v dveh skupinah so se ekipe pomerile za končne uvrstitve.

Srebro ostalo doma

Domača ekipa DP Maribor se je v finalnem srečanju pomerila z ekipo KIK Sana. Tekma je bila zelo izenačena, vendar so morali domačini priznati premoč gostov. Izgubili so za osem točk, potem ko so se približali nasprotnikom na točko razlike.  Tretje meso je osvojila ekipa iz Trevisa, četrto Slavonski Brod, peto Gradačac in šesto, vendar z velikim srcem, ekipa iz Kosova.

V spomin na Emila Kaiserja

Pred finalno tekmo je potekalo še tradicionalno tekmovanje v metu trojk v spomin preminulega Emila Kaiserja, ki je pred petnajstimi leti na pobudo Francija Žiberne pričel zbirati sredstva in sestavljati organizacijo celotnega turnirja, ki ga zdaj z veliko truda vodi Boris Klep.

Na zaključku so zbranim spregovorili: predstavnik MO Maribor Marjan Kosi, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, vodja športa pri ZPS Gregor Gračner in Elvis Šarkinović, košarkar ekipe Maribor Messer.

Pokal trojk je igralcu domače ekipe Danilu Kameniku podelila Zdenka Kaiser, najboljši strelec je bil Ante Štimac (Treviso), pokal za najboljšega domačega igralca pa je prejel Lulzim Osmanaj, sklene zapis Jože Globokar na spleti strani Zveze paraplegikov Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email