Za šport invalidov bo jutri velik dan. Na obisk v Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča v Ljubljani prihaja Sophie, grofica Wesseška, ki si bo ogledala prostore inštituta, po pozdravnih nagovorih direktorja URI-Soče mag. Roberta Cuglja in Damijana Lazarja, predsednika ZSIS-POK, pa bo cenjena gostja spremljala še košarkarsko tekmo v igri na en koš »tri na tri«. V dresu Slovenije se bodo predstavili Slobodan Banjac, Milan Slapničar, Gregor Gračner, Boštjan Ceglar, Boris Klep ter Danilo Kamenik.

Grofici bo pripadla ta čast meta prve žoge, potem pa bo v družbi gostiteljev spremljala obračun. foto_03 Ob koncu le tega ji bo slovenski reprezentant Slobodan Banjac podaril žogo in spominsko majico.

»Tudi v Sloveniji sledimo poslanstvu dr. Ludvika Guttmana – zdravnika, vodji Rehabilitacijskega centra v Stoke Mandevillu, ki je takoj po drugi svetovni vojni uvedel športne vsebine v času medicinske rehabilitacije za paciente z okvaro hrbtenjače. Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske je gonilna sila pri razvoju športa invalidov in pomemben člen pri razvoju športa invalidov tudi v prihodnosti. Slovenija ima vrhunske športnike invalide, ki s svojimi uspehi in prepoznavnostjo puščajo velik pečat tudi izven meja Slovenije in to je priznanje, da so opaženi. Za ZSIS- POK pomeni tako visoki obisk, da izpolnjuje poslanstvo, ki mu je bilo zaupano pri organizaciji in razvoju športa za invalide,« pa ob tem obisku pove predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar.

Print Friendly, PDF & Email