Za šport invalidov je bil danes velik dan. Na obisk v Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča v Ljubljani je prišla Sophie, grofica Wesseška, ki si je uvodoma ogledala prostore inštituta, po pozdravnih nagovorih direktorja URI-Soče mag. Roberta Cuglja in Damijana Lazarja, predsednika ZSIS-POK, pa je cenjena gostja spremljala še košarkarsko tekmo v igri na en koš »tri na tri«. V dresu Slovenije so se predstavili Slobodan Banjac, Milan Slapničar, Gregor Gračner, Boštjan Ceglar, Boris Klep ter Danilo Kamenik. Obračun je sodil mednarodni slovenski sodnik Mitja Dečman.

2806_fida_00

 

Dobro sodelovanje

Mag. Cugelj je izpostavil dobro sodelovanje med ZSIS POK in inštitutom, navdušen pa je bil, kjer se je eminentna gostja odločila, da obišče tudi Sočo.

Velik pomen obiska

Predsednik Lazar je izrazil pomen takega obiska za samo promocijo športa invalidov, spomnil pa je, da ima slovenski paraolimpizem lepe spomine tudi na zadnje paraolimpijske igre v Londonu. »Za ZSIS- POK pomeni tako visoki obisk, da izpolnjuje poslanstvo, ki mu je bilo zaupano pri organizaciji in razvoju športa za invalide,« pa ob tem obisku pove predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar.

Prvi met

Grofici je pripadla ta čast meta prve žoge, potem pa je v družbi gostiteljev spremljala obračun. Še več – po tekmi je precej svojega časa namenila košarkarjem, Slobodan Banjac pa ji je v spomin podaril košarkarsko žogo Fida (katere osrednji promotor je prav Boštjan Nachbar) ter spominsko majico. Plesalca navdušila

Gostja z britanskega dvora je bila navdušena tudi nad plesno točko, ki sta jo izvedla Barbara Šamperl in Klemen Pirman.

Print Friendly, PDF & Email