Vsako leto doslej so plesalke in plesalci PK Zebra tak čas sezono že okronali in zaključili z udeležbo na največjem mednarodnem tekmovanju v plesu na vozičkih v nizozemskem Cuijku. Letos pa si počitka na nizozemskih lovorikah še ne bodo privoščili. V nedeljo, 30. junija se bodo Zebre z dvema paroma prvič udeležile mednarodne tekmovanja v plesu na vozičkih v Manchestru – Manchester Grand Prix.

Dvakrat prebiti led

Kondicijske priprave so pokazale rezultate, koža je dobila trdo podlago, koreografije pravo patino, energije in zagona ne manjka. Manchester bo za naše predstavnike dvojno prebijanje ledu. Na angleškem terenu se bodo preizkusili prvič, poleg tega pa bosta oba para prvič tekmovala v višji kategoriji kot doslej in se zavrtela s precej bolj zasoljeno konkurenco.

Na dolgo pot

Layout 1

»Ker zebre nikoli ne iščemo najbolj enostavnih in predvsem najbolj udobnih rešitev, se bo sedemčlanska odprava na malo manj kot 2.000 km dolgo odisejado odpravila s kombijem. Seveda vse to dobronamerno ali pa morda iz previdnosti, saj se bojimo, da letalska družba ne bi zmogla pohendlat vsega cokinpoka, ki ga zahteva odprava s tako obsežnim voznim parkom. Kakor koli že, nadejamo se mnogih vznemirljivih dogodivščin, o katerih bomo vestno poročali tudi na spletki, vsekakor pa upamo, da mednje ne bo sodilo tudi zablodelo iskanje pravih poti v slogu Doroteje in njenega Oza in kakšnih takšnih in drugačnih peripetij z obnemoglimi pnevmatikami (avtomobilskimi in tistimi pod našimi zadnjicami). Hvala bogu se vsaj ni bati manjka goriva, saj nam bo pri tem izdatno pomagala Zveza za šport invalidov, ki nam je prav tako več kot prijazno odstopila tudi kombi, za kar smo jim neskončno hvaležni,« sklene Nina Wabra Jakič.

:: Uradna stran tekme v Manchestru

:: Blog Nine Wabra Jakič s poti v Veliko Britanijo

 

 

Print Friendly, PDF & Email